Zdravje > Intima
12847 ogledov

Olivno olje učinkovitejše od Viagre

Seks Shutterstock
Za 40 odstotkov manjše tveganje za erektilno disfunkcijo...

Grški raziskovalci so ugotovili, da že nekaj žlic olivnega olja lahko nadomesti čudežno modro tabletko, eno od popularnih metod pri zdravljenju impotence oziroma slabše sposobnost erekcije, ki je nujna za spolni odnos.

Dr. Christina Chrysohoou, vodilna raziskovalka z Nacionalne univerze Atene je dejala, da je lahko olivno olje predvsem starejše moške celo učinkovitejše od viagre "Dolgotrajne življenjske navade pri prehrani in telesni vadbi imajo velik vpliv na ne samo naše arterije, temveč kakovost življenja, vključno s spolnimi zmogljivostmi," povzema Medical Daily.

Raziskovalci iz Aten so želeli ugotovili, kako mediteranska prehrana vpliva na spolno zdravje ljudi. V omenjeni raziskavi je sodelovalo 660 moških, ki so bili povrečno stari 67 let.

hujšanje, teža Raziskava Zdravje Glede na najnovejše raziskave najprimernejša sredozemska dieta

Pri tistih, ki so sledili omenjenjenemu prehranskemu vzorcu ( ta po mnenju mnogih velja za najbolj zdravega), se je izkazalo za 40 odstotkov manjše tveganje za erektilno disfunkcijo. Pri skupini teh moških so spodbujali sadje, zelenjavo in oreščke, mesa in predelanih živil so jedli manj, maslo so zamenjali z olivnim oljem.

Moški so skupaj z oljčnim oljem pogosteje jedli tudi  ribe in sicer tri na teden,  na teden so pojedli 13 obrokov zelenjave, šest sadja in dvakrat na teden oreščke. 

Pri moški, ki so vsak teden zaužili vsaj devet žličk oljčnega olja, se je poleg verjetnosti, da ne bodo trpeli zaradi impotence, pokazala še precej višja raven testosterona. Razlog je v nižji vsebnosti nezdravih maščob v telesu, kar vpliva na omenjene hormone.

Hujšanje Leto 2018 Zdravje To so najboljše in najslabše diete

Raziskovalci so ob tem pojasnili, kako oljčno olje oziroma naravna vigra pomaga pri reševanju težav z impotenco ali erekcijo.  Prejšnje študije so pokazale, da oljke in oljčno olje bistveno izboljšajo razmerje med dobro in slabo maščobo v krvi, kar prispeva k boljšemu kroženju ali cirkulaciji krvi v telesu. Pospešen krvni pretok razširi arterije, izboljšan pretok krvi pa posledično vpliva na spolno moč. 

Erektilna disfunkcija

Težave v spolnosti imajo tako ženske kot moški, a so le-te pri moških bolj opazne. Moški se predvsem srečujejo s težavami, ko kljub želji po spolnosti in vzburjenosti penis ne otrdi in tako ne morejo izvesti spolnega odnosa. Takim težavam pravimo erektilna disfunkcija. Večinoma prizadene moške po 40. letu starosti. Podatki kažejo, da naj bi po 40. letu imel težave z erekcijo vsak drugi moški.

Vzrokov je veliko

Vzrokov za težave z erekcijo je veliko. Najpogosteje prizadene sladkorne bolnike. Pojavlja pa se tudi pri bolnikih z aterosklerozo, povišanim krvnim tlakom, kot neželen zaplet po radikalni operaciji prostate, po poškodbah in operacijah v mali medenici in lahko tudi kot neželeni učinek nekaterih zdravil. Pri vseh teh obolenjih je poglavitni dejavnik okrnjeno ožilje. Ker več ne omogoča zadostnega pretoka krvi v penis, je tako onemogočena erekcija. Velikokrat, predvsem pri mlajših moških, je vzrok lahko tudi psihogene narave - okrnjena samozavest in slaba samopodoba sta pogosta vzroka erektilnih motenj.

Komentarjev 1
  • Sienna_Grimley 14:44 03.september 2018.

    Naredim dobro celo najboljšo plačo na spletu od doma. Prejšnji teden sem dobil 9825 $, saj sem preprosto delal od doma na internetu. Sem redni univerzitetni študent in samo delam to delo v mojem času samo 20 do 25 ur ...prikaži več na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, k0 semm ga poskusil. To je tisto, kar počnem ... ........ ➥➥ ➥➥➥ ➥➥ www.Internet43.Com