Zdravje > Intima
4573 ogledov

Penis in njegove težave: balanitis

Penis
Simptomi so otekanje, srbečica, izpuščaji in smrdljiv izcedek iz penisa.

Simptomi balanitisa oziroma vnetja glavice penisa so lahko zelo blagi ali zelo močni, vsekakor pa je v primeru vnetja nujen pregled pri zdravniku.

V povprečju se glavica penisa pogosteje vname pri neobrezanih moških in pri tistih, ki slabše skrbijo za higieno svojega korenjaka. Seveda k vnetju dodatno prispevajo nekatere bolezni in zdravila, bolj so denimo izpostavljeni sladkorni bolniki ali ljudje, ki imajo občutljivo kožo. Balanitis je namreč lahko tudi posledica dermatitisa, ki se pojavi zaradi alerične reakcije ob stiku s nekaterimi čistili, detergenti, parfumi in tako dalje.

Tudi glivično vnetje

Glavica penisa se lahko vname tudi zaradi glivičnih vnetjih, morda pa gre tudi za kakšno od spolno prenosljivih bolezni. 

Ob vnetju penisa nujno obiščite zdravnika, ki bo ugotovil vzrok vnetja, ki ga morate odpraviti. Kot preventive deluje dobra osebna higiena penisa, obenem pa uporaba naravnih mil in naravnega spodnjega perila. Vnetje blaži tudi pranje penisa z mrzlo vodo. 

Operacija Napredek v medicini Zdravje Prvi na svetu presadili penis in mošnjo kokain Nesreča ali ne? Svet Zdravnik na penis posul kokain, dekle je umrlo zaradi predoziranja

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • becar 15:03 27.oktober 2018.

    Gospod, vi imate demenco in sladkorno! GOSPOD DOKTOR, KAKO PA TO VESTE, SAJ SEM KOMAJ STOPIL SKOZI VRATA? Zadrgo imate odpeto in čebele okrog luleka letajo.