Zdravje > Intima
9938 ogledov

Potrjeno najboljši položaj za doseganje ženskega orgazma

Orgazem
1/2
Profimedia
Znanstveniki so končno odgovorili na vprašanje, kateri je najboljši položaj za doseganje ženskega orgazma – v odgovoru se skriva blazina.

Če nekoga vprašate kateri je njihov najljubši položaj pri seksu, boste dobili različne odgovore; od 'pasjega', do 'kavbojke' in 'samokolnice.'

Če želiti biti pri zadovoljevanju svoje dame bolj uspešni, prisluhnite nasvetu znanstvenikov.

Raziskovalca s privatne ginekološke klinike New H Medical v New Yorku sta preučevala pretok krvi v klitorisu deset minut pred in po seksu. Med raziskavo je bil na prostovoljnem paru uporabljen ultrazvočni skener. Oba udeleženca raziskave sta bila zdrava in stara 32 let.

Preučevani položaji so bili:

- obraz proti obrazu/ženska zgoraj (kavbojka)

- sedeči/obraz proti obrazu (razni)

- obraz proti obrazu/moški zgoraj z blazino (misijonarski)

- obraz proti obrazu/moški zgoraj brez blazine (misijonarski)

- klečeči/vhod od zadaj (pasje)

Avtorji raziskave, ki jo vodi Dr. Kimberley Lovie, so zapisali, da "klečeči položaj proizvede najmanj neposrednega kontakta s klitorisom." Rezultat tega je bil zanemarljivo povečanje pretoka krvi v primerjavi s položaji obraz proti obrazu. Položaj, ki je ženski sodeč po pretoku krvi najmanj vzburjal, je bil pasji ... Proizvedel je 'najmanj neposrednega kontakta s klitorisom' – kar je lahko ključ za žensko spolno zadovoljitev.

Orgazem | Avtor: Profimedia Profimedia

Najbolj uspešen položaj z vzglavnikom

Najbolj 'uspešen' pa je bil dobri stari misijonarski položaj, a nekoliko drugače. Ženska je pod medenico položila blazino. Ker je na tak način medenico nekoliko nagnila, je bil klitoris najbolj stimuliran.

postelja, intima, seks Magazin To so znaki, da ste dober ljubimec Svet erotike PROMO Uporabno Prepustite se užitkom v postelji z erotičnimi pripomočki!

"Ne samo, da lahko blazine povečajo kontakt in pritisk na klitoris, lahko tudi povečajo globino penetracije," so zapisali avtorji v študiji, objavljeni v reviji Sexologies.

Raziskava seveda ni popolna, saj je vzorec premajhen. Strokovnjaki verjamejo, da imajo vse ženske različne točke užitka glede na njihovo anatomijo – zato je vredno eksperimentirati.

Študija dejansko ni preučevala, ali je ženska dosegla orgazem, a zgolj, če je prišlo do pretoka krvi v klitoris.

Za zanesljivo pod do ženskega zunanjega orgazma namreč velja pravilna stimulacija klitorisa. Skrivnostna 'točka G' v vagini pa je sestavljena iz klitoričnega tkiva in obstaja nekaj dokazov, da sta med seboj povezana.

A zaradi vrzeli v raziskavah ni doslednih informacij o tem, kje je točka G in ali njena stimulacija prinaša užitek za vse ženske. Za ženski orgazem je v igri veliko drugih stvari, na primer krčenje v maternici, vagini in mišicah medeničnega dna. Vsekakor si je za njeno potešitev potrebno vzeti čas, ženska mora biti dovolj sproščena in zadovoljna v svoji koži ...

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 07:49 15.avgust 2022.

    Potrjeno najboljši položaj za doseganje ženskega orgazma.......Ta položaj je preko plota, to je že dolgo vsem znano...