Zdravje > Intima
5360 ogledov

Tako niha testosteron pri moškem

poljub
V prvem letu razmerja je moški pripravljen na boj z njegovimi tekemci, raven testosterona je v prvem letu razmerja višja, ugotavlja raziskava strokovnjakov z Worcester University iz Velike Britanije.

Raziskavo so objavili v reviji Evolutionary Psychology. Po dvanajstih mesecih z istim partnerjem pa po njihovih ugotovitvah raven testosterona vidno pade.

Raziskovalci so intervjujali in analizirali 75 moških starih od 18 in 39 let, ugotavljali so njihov stan, dolžino trajanja zveze in analizirali raven testosterona. Ugotovili so, da imajo samski moški in tisti na začetku zveze, višje ravni testosterona, te ravni pa so začele strmo padati po enem letu rezmerja. Ta raven se zniža tudi za tretjino pri tistih, ki so v dolgem resnem razmerju.

moški, spodnjice, testisi, moda Magazin O čem moški razmišljajo med vročimi igricami z vami?

Morda pomaga pri vzgoji otrok

“Moški, ki so krajši čas v razmerju, so še vedno v fiziološkem stanju, ki spodbuja tekmovalnost z drugimi moškimi,” pravi avtor raziskave Daniel Farrelly. Ugotavlja, da je to lahko tudi zaradi potrebe po ohranitvi in razvoju novega odnosa ali pa zaradi iskanja drugih možnosti parjenja. To stanje pa se lahko spremeni, če zveza postane resna. Padec testosterona je po mnenju avtorja lahko tudi dobra in koristna posledica dolge zveze, saj pomaga moškim, da bolje skrbijo za lastne otroke.

Testosteron med drugim vpliva na libido pri moškem, na potenco, plodnost, na glas, na rast las, dlak, tudi na same mišice, agresivnost in tako dalje. Nekateri moški imajo celo težave s premajhnimi količinami testosterona, zaradi tega lahko zapadejo tudi v depresijo. Ravni testosterona so sicer odvisne tudi od starosti, njegova raven začenja padati po 25-em letu, težave z nizko koncentracijo pa se lahko pojavijo že po 40-em letu, kot težave pri spolnosti in tudi s psihičnimi težavami. 

prepir, ljubezen Magazin Te tri napake vas lahko stanejo razmerja s sanjskim moškim
Komentarjev 1
  • Bella_Torrens 17:27 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži veeč d0hodka na spletu od doma, kot sem jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com