Zdravje > Intima
622 ogledov

Zaradi prsnega vsadka dobila salmonelo

Prsni vsadek Profimedias
Življenje z vsadki se lahko razvije tudi v tragedijo.

Po nekaterih ocenah plastični kirurgi po vsem svetu letno vstavijo od pet do deset milijonov prsnih vsadkov, ki pa so lahko v ženskem telesu tudi tempirana bomba. O tem pričajo nekatere zgodbe, po katerih se lahko življenje z vsadki razvije tudi v tragedijo.

 | Avtor: JPRAS OPEN JPRAS OPEN
Tokratna zgodba prihaja iz Združenih držav Amerike, zdravniško poročilo v reviji JPRAS Open pa navaja, da gre za prvi takšen primer do sedaj. 34-letnici so morali odstraniti vsadek, ker se je v njem razvila salmonela. 

Začelo pet mesecev po operaciji povečanja dojk, na dopustu v Mehiki, z nenadnimi in hudimi bolečinami v trebuhu. Ženska je v Cancunu dobila še hudo drisko, imela je tudi vročino, vendar so simptomi ščasoma izzveneli, tudi posebnega zdravljenja ni potrebovala. Dva tedna po vrnitivi z dopusta, so se pri uslužbenki iz Nabraske, ki ni želela biti imenovana, spet pojavile bolečine, tokrat na desni strani prsnega koša. Koža pod desno dojko je bila obarvana v rdeče. 

Salmonela v vsadku

Avtorji poročila navajajo, da je v bila med ultrazvokom zaznana "majhna količina homogene tekočine" okoli desnega implanta. Dobila je predpisane antibiotike, vendar se je bolečina le še stopnjevala, povzema Fox News. 

 | Avtor: JPRAS OPEN JPRAS OPEN
"Odpeljali so jo v operacijsko sobo, kjer so ji prerezali absces in odstranili vsadek, so zapisali avtorji poročila tega nenavadnega medicinskega primera. Poznejša analiza je pokazala, da je tekočina okoli implantanta vsebovala kulture bakterije salmonella, česar v medicinski literaturi še niso zaznali. Ženski so svetovali, da lahko šele štiri mesece po prenehanju jemanja antibiotikov dobi novi vsadek. 

Drastično povečanje operacij dojk

Poročilo še ugotavlja kar 41 odsotno povečanje tovrstnih operacij v ZDA od leta 2000. Ob tem ocenjujejo, da se pri 1 do 2 odstotka primerov razvije pooperativna okužba. Avtorji še navajajo, da se večina teh okužb pojavi v prvih dveh mesecih po operaciji. "Morda bi bilo smiselno, da se bolnicam s prsnimi vsadki, ki potujejo na območja z visokim tveganjem za popotniško drisko, v primeru pojava težjih simptomov priporoči oziroma predpiše ustrezne antibiotike," so dodali v poročilu. 

Nenavadno Zdravje Dečku kar naenkrat pomodreli vsi nohti Operacija oči Nenavadni primer Zdravje Šok: Do rentgena ni vedel, da je zaboden skozi oči

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice