Zdravje > Intima
32 ogledov

Zato je odkrit popek privlačen

Popek Profimedias
Odkrit popek privlači poglede in vzbudi zanimanje številnih moških. Zakaj?

Številni učenjaki se že dolgo sprašujejo, zakaj štejemo popek med dele telesa, ki služijo zaplejevanju. Zato je popek predmet raznih razprav in raziskav.

Finski znanstvenik Aki Sinkkonen je prepričan, da je videz popka zelo pomemben, saj je simbol notranje lepote, njegova simetričnost, oblika in položaj pa razkrivajo tudi plodnost.

Nekateri drugi strokovnjaki menijo, da je popek privlačen, ker nas nezavedno spominja na obliko druge telesne odprtine pri ženskah.

Simbol devištva 

Ameriški antorpolog Stephen Beckerman pa je prepričan, da ženski popek sporoča moškemu njeno stanje. Razkrival naj bi namreč, ali je ženska že imela otroke ali ne. 

Tiste ženske, ki še niso imele otrok, naj bi raje razkrivale popek in s tem tudi sporočale svojo pripravljenost, da si ustvarijo družino. Popek v tem primeru ni le seksi, ampak tudi simbol devištva.

Med nosečnostjo se namreč popek obrne navzven. Pri ženskah, ki imajo med nosečnostjo res velik trebuh obstaja celo možnost, da bo njihov popek ostal obrnjen vse življenje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.