Zdravje > Intima
228 ogledov

Ženske so lezbijke ali biseks, nikoli hetero

Lezbijke Profimedias
Razsikava potrjuje, da se ženska seksualnost močno razlikuje od moške. Sodeč po raziskavi, vse ženske privlači tudi isti spol.

Ženske, ki pravijo, da so heteroseksualne, pogosto v resnici privlači isti spol, kaže nova raziskava. “Ženske so lezbijke ali biseks, nikoli pa niso čisto hetero,” pravi avtor raziskave z Univerze Essex iz Velike Britanije Gerulf Rieger.

Raziskavo so objavili v Journal of personality and social psychology, z njo pa so želeli potrditi tudi hipotezo, da ima ženska seksualnost več “odtenkov” kot moška in da spolno vzburjenje pri ženskah ni vezano na njihovo spolno usmerjenost.

Posnetki z golimi ženskami

V raziskavi je sodelovalo 345 žensk različnih starosti, že na začetku pa so morale zapisati, ali so heteroseksualne, biseksualne ali so lezbijke. Nato so udeleženke gledale videoposnetke z golimi moškimi in ženskami, v tem času pa so merili njihov fiziološki odziv.

Ženske, ki so se imenovale za heteroseksualne, so se vzburile tako pri moških kot pri ženskah. Ženske, ki so se označile kot lezbijke, pa so svojo vzburjenost kazale bolj proti posnetkom golih žensk. Ko so delali raziskavo z moškimi, so ugotovili, da so se heteroseksualni moški praviloma vzburili pri ženskah, geji pa pri moiških posnetkih.

Zaključek raziskave je, da je ženski odnos do spolnosti veliko bolj spremenljiv kot pri moških. Ta ugotovitev nekako potrjuje ugotovitve drugih raziskav, da je spolnost pri moških veliko bolj fizična, pri ženskah pa iga večjo vlogo duševnost, ki je pod vplivom socialnih in kulturnih dejavnikov.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.