Zdravje
2439 ogledov

Iščejo 4000 prostovoljcev, da bi preverili, kako se širi virus

Testiranje na covid-19 Profimedia
V Nemčiji iščejo zdrave obiskovalce koncertov za koronavirusni poskus.

Nemški raziskovalci iščejo 4000 prostovoljcev, ki bi se udeležili koncerta in jim pomagali oceniti stopnjo grožnje za širjenje okužbe s koronavirusom. Vsi sodelujoči bi morali predložiti dokazilo, da niso okuženi s koronavirusom, poroča portal Deutsche Welle.

Potovanja in covid-19 Covid-19 Svet Nova raziskava glede mask podala te odgovore

Na spletni strani so raziskovalci z univerzitetne klinike Halle opozorili pred nevarnostmi pandemije covida-19, obenem pa dodali, da prepoved večjih dogodkov vpliva na številne športnike in kulturnike, ki so finančno odvisni od občinstva. Zato upajo, da bodo zbrali 4000 ljudi, ki bi se 22. avgusta v Leipzigu udeležili koncerta nemškega pevca Tima Bendzka.

Pogoj je negativni test in starost pod 50

Pogoj je, da so stari med 18 in 50 let ter da bodo pred koncertom negativni na koronavirus. Na koncertu bi vsem obiskovalcem dali zaščitne maske ffp2, da bi zmanjšali možnost širjenja okužbe ter fluorescentno razkužilo. Slednje bi zaščitilo obiskovalce, raziskovalcem pa omogočilo, da sledijo površinam, ki se jih obiskovalci največkrat dotaknejo. Vsi obiskovalci bodo imeli tudi napravo, ki bo sledila gibanju ter razdalji, ki jo imajo do drugih obiskovalcev.

Covid-19 Koronavirus Zdravje Vseslovenska raziskava: 39 jih ni imelo pojma, da so okuženi

Največji izziv bo evalvacija podatkov, je povedal vodja projekta Stefan Moritz. Slediti bodo morali namreč kontaktom vseh udeležencev v premeru 30 metrov vsakih pet sekund, je pojasnil.

Obiskovalci koncerta bodo morali čez tri možne scenarije. Po prvem nihče ne bo upošteval varnostne razdalje, po drugem bodo upoštevali ukrepe in dovolili obiskovalcem le počasen vstop na prizorišče, po tretjem pa bodo sedeli na priporočljivi varnostni razdalji. Na ta način upajo, da bodo lahko prišli do matematičnega modela, ki bo pomagal pri preprečevanju širjenja okužbe na večjih dogodkih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar jate
    jate 06:21 19.julij 2020.

    saj imajo svoje sorodnike in podloznike pa naj na njih spilajo kako se virus siri...kaj a so poslanci v parlamentu zlati da si ne upajo biti poskusni zajcki..

  • Covid_1984 23:12 18.julij 2020.

    saj razumem, da ne morete kar priznati, da je vse skupaj nateg, sedaj ste pa v težavah, ker vam nihče več ne verjame. nič nimate, razen prestitutk, ki se prodajajo za farma denar in so življenjsko odvisne od te korona ...prikaži več chan tragikomedije. janez, ko smo že pri tem, boš povedal, koliko vam letno kapne iz farmacevtskih virov? ;)

  • SonnyBlack 17:29 18.julij 2020.

    ce toti niso fukjeni ze oberfukjeni...vse zive teorije so ze povedali,ces,kak se siri ta zmisljena korona...a zdaj pa bi delali teste,da bi vidli kak se siri? potem so vsi ti kao ukrepi bli za kaj?ker ne vejo al kak? picka ...prikaži več jim materna laznivska vsem po vrsti naj se sami zastrupijo pa se naj testirajo in modrujejo...itak je ta korona izmisljotina...orodje za destabiliziranje vsega in vseh