Zdravje
2402 ogledov

Katere vadbe pokažejo največ rezultatov v najkrajšem času?

telovadba Profimedia
S pomočjo Instagrama smo zbrali vaša vprašanja o fitnesu. Za odgovore smo prosili Dejana Bizjaka, ustanovitelja Legionar Gyma, po izobrazbi profesorja športne vzgoje.

So vadbe, ki so namenjene splošni vzdržljivosti, pridobivanju mišične mase in vadbe za mobilnost in gibljivost telesa. Glede na to kaj želite pridobiti, je primerno izbrati pravo vadbo. Tako boste kar se da najhitreje dosegli vaše cilje.

utrujenost vadba ženska fitnes | Avtor: Profimedia Profimedia
Morajo biti vaje naporne?

Vadbo si lahko prilagodite lastnim zmožnostim in pripravljenosti. Vsekakor je priporočljivo, da jo izvajate sposobnostim prilagojeno, vendar lahko kdaj pa kdaj greste tudi čez svojo cono udobja in stisnete iz sebe malce več. To pa ne pomeni, da morate izvesti vse ponovitve s težo, ki jo delajo drugi. Morda je kak dan vadba težka glede na dnevno formo in počutje, spet drugi dan boste vadbo izvedli lažje. Vedno lažje vam bo, če boste disciplinirani in redno hodili na vadbo. Takrat vam nič ne bo težko. V primeru, da vadbo obiskujete zelo poredko, se zna zgoditi, da vam bo malce težje, kot ostalim.

 

Kdaj je najbolje začeti z vodeno vadbo?

Za vodeno vadbo je smiselno narediti posvet s trenerjem, da skupaj določite cilje. Glede na vaše trenutno stanje izberete vadbo, ki bo primerna za vas. Torej, z vadbo lahko začnete kadarkoli, če nimate nikakršnih poškodb, ki bi vas pri tem ovirale.

Legionar Gym | Avtor: Legionar Gym Legionar Gym
 
Dejan Bizjak, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je ustanovitelj vadbenega centra Legionar Gym. Je licenciran trener boksa in kickboksa, inštruktor fitnesa ter učitelj smučanja, nordijskega smučanja in plavanja.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.