Zdravje
19765 ogledov

Krivulja zavila navzgor, takšno je stanje

Testiranje covid test Profimedia
Sedemdnevno povprečje novih primerov covida-19 še naprej narašča.

V soboto je bilo po podatkih Sledilnika pri nas potrjenih 367 primerov okužbe s covidom-19. Potrdili so jih z 295 testi PCR in 1.273 hitrimi testi. NIJZ ocenjuje, da je trenutno pri nas 10.045 aktivnih primerov okužbe. 

V zadnjem času lahko spremljamo porast števila potrjenih primerov, kar potrjuje tudi sedemdnevno povprečje, ki znaša po podatkih NIJZ 835. Nazadnje smo take številke imeli v začetku meseca maja. Višja je tudi štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev, ki trenutno znaša 472. 

Že drugi teden zapored lahko vidimo, da se število potrjenih primerov v primerjavi z istim dnem prejšnjega tedna povečuje. Najvišji skok je bil v torek, ko je bilo potrjenih 1.060 primerov, kar je bilo 56,6 odstotka več kot torek pred tem. Najnižji skok pa je bil zabeležen v sredo, in sicer 30,1 odstotka. V tem tednu je bilo do zdaj trikrat potrjenih več kot tisoč novih primerov. 

Povečalo se je tudi število hospitaliziranih bolnikov. Potem ko se je število v začetku junija spustilo pod 50, se zdaj spet približuje številu sto.

V začetku tedna je vodstvo NIJZ skupaj z ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom predstavilo prvi osnutek covid strategije. Obvladovanje strategije bo v rokah NIJZ, kjer bo delovala enajstčlanska strokovna skupina, ki jo bo vodil prvi epidemiolog v državi Mario Fafangel. 

Fafangel je dejal, da bo skupina o epidemičnih priporočilih in ukrepih tehtala na podlagi treh scenarijev. Več o tem v članku Minister in vodstvo NIJZ razkrili, kako bo v prihodnje s cepljenjem.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 12
 • kontrahan 20:06 03.julij 2022.

  Vse to je priprava na jesen. Eni še kar mislijo, da nas me bodo strašili s tem kovidom in opičjimi zadevami.

 • QSprm 18:09 03.julij 2022.

  Korona teroristi se ne dajo. Bebave Dogme sirijo ne glede na kar koli. Nekak ste pozabili omenit portugalsko in njihov cepilni fiasko. Vsi cepljeni pa se vseen grejo neke valove in histericne izbruhe degeneriranih izrodkov korona fundamentalizma. Sodrga vseh dezel ...prikaži več je le nasla skupni modus operandi in po dveh letih grotesknih norosti se ne bojo odpovedali svojim pedofilisticnim perverzijam.

 • Avatar krucefix
  krucefix 17:00 03.julij 2022.

  pri nas cepljena družina v karanteni vsi pozitivni ,umiram od smeha