Zdravje
670 ogledov

Na Japonskem izkrcavajo prve potnike z ladje Diamond Princess

Koronavirus
1/9
Epa
Ladjo je zapustilo prvih sto potnikov.

Z ladje DIamond Princess, ki je zasidrana v japonskem pristanišču Jokahoma, so po 14 dneh karantene začeli izkrcavati prve potnike.

Ladjo, na katerih je bilo z virusom Covid-19 okuženih kar 542 potnikov in članov posadke, je zapustilo prvih sto potnikov, pri katerih so bili testi za okužbo z virusom negativni. 

Koronavirus Zdravje V Slovenijo bodo prispeli z varovanim transportom in bodo še enkrat testirani

Koronavirus | Avtor: Epa Epa

"Odleglo mi je (...) Želim se dobro spočiti," je povedal 77-letni potnik z Japonske, ki ni želel biti imenovan.

Južnokorejske oblasti poslale predsedniško letalo

Južnokorejske oblasti so po šest svojih državljanov in Japonko, ki je poročena z enim od njih, poslale predsedniško letalo, ki je danes že pristalo v Seulu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V domovini naj bi jih poslali v novo karanteno. Od skupno 14 državljanov Južne Koreje na krovu ladje po zadnjih podatkih sicer nihče ni okužen z novim koronavirusom.

Koronavirus | Avtor: Epa Epa

Pozivajo proti prekomerim ukrepom

Tako kitajske oblasti kot Svetovna zdravstvena organizacija medtem pozivajo proti prekomernim ukrepom za zajezitev epidemije. Kitajska oblasti so tako objavile raziskavo, iz katere je razvidno, da ima večina bolnikov milo obliko okužbe z virusom sars-cov2, predstavniki WHO pa opozarjajo, da je smrtnost kljub vsemu relativno nizka.

Manj smrtonosna od sarsa

Dodali so, da je bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, "manj smrtonosna" kot sorodna sindrom akutnega oteženega dihanja (sars) in bližnjevzhodni respiratorni sindromom (mers).

Koronavirus | Avtor: Epa Epa

Hongkonške oblasti so ob tem sporočile, da so danes zabeležili drugo smrtno žrtev covida-19. Gre za 70-letnega moškega, ki so ga z vročino in slabim počutjem v bolnišnico sprejeli pred tednom dni. Testi so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Koronavirus | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.