Zdravje
506 ogledov

Na kaj naj pazim pri izbiri vodene vadbe?

Vodena vadba fitnes Pixabay
S pomočjo Instagrama smo zbrali vaša vprašanja o fitnesu. Za odgovore smo prosili Dejana Bizjaka, ustanovitelja Legionar Gyma, po izobrazbi profesorja športne vzgoje

Pred izbiro vadbe je smiselno da se posvetujete s trenerjem. Na podlagi ciljev, ki jih boste določili skupaj z njim, boste izbrali primerno vadbo. Morda bo to celo kombinacija vaj glede na cilje, ki si jih boste zastavili. Nikar si ne izbirajte vadbe samo zato, ker vam je ta všeč. Sami pa še nikakor niste pripravljeni nanjo. Vadbe vas ne sme biti strah, obiskovati jo morate z užitkom.

Imam bolečine v hrbtu. Katera vadba bi bila zame najboljša?

Pri raznoraznih bolečinah je pametno najprej narediti posvet s strokovnjakom. Ali je to trener ali kdo drug iz medicine. Morda celo pregled s slikanjem. Tako boste točno vedeli, kakšno stanje imate in takrat je lažje izbrati vadbo za vas, ali celo skupino, ki je tej težavi namenjena.

bolečine hrbet | Avtor: Profimedias Profimedias

Katere vadbe pokažejo največ rezultatov v najkrajšem času?

So vadbe, ki so namenjene splošni vzdržljivosti, pridobivanju mišične mase in vadbe za mobilnost in gibljivost telesa. Glede na to kar želite, je primerno izbrati pravo vadbo, da boste kar se da najhitreje dosegli vaše cilje.

Kolikokrat na teden naj obiščem vodeno vadbo?

Če ste v začetku procesa, je priporočljivo obiskovati vadbo vsaj 2 krat tedensko, kasneje morda vsaj 3 krat. Pogostost je zaželena zaradi rutine in pospeševanja vašega metabolizma in dobrega počutja.

Legionar Gym | Avtor: Legionar Gym Legionar Gym
 
Dejan Bizjak, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je ustanovitelj vadbenega centra Legionar Gym. Je licenciran trener boksa in kickboksa, inštruktor fitnesa ter učitelj smučanja, nordijskega smučanja in plavanja.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.