Zdravje
7995 ogledov

Necepljene na neplačan dopust

Ljudje, čakanje Profimedia
Sprememba stopi v veljvo z 2. oktobrom.

Ameriška letalska družba American Airlines zaposlene, ki niso cepljeni proti covidu-19, z 2. oktobrom pošilja na neplačan dopust. Kot so pojasnili v družbi, so se za to potezo odločili, ker želijo glede na epidemične razmere v ZDA varovati zdravje zaposlenih in potnikov.

Zaposleni, ki se niso cepili, so kot razlog za to navajali versko prepričanje ali zdravstvene razloge. Glede na sporočilo, ki je zaokrožilo znotraj podjetja, bodo tisti zaposleni, ki se ne želijo cepiti zaradi verskih razlogov, na začasnem neplačanem dopustu, tiste, ki se ne želijo cepiti zaradi zdravstvenih razmer, pa bodo poslali na začasno bolniško odsotnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V podjetju niso navedli, kako dolgo bo trajal neplačan dopust.

Za tehnike ukrep ne velja

Zaposlene, ki so v stikih z ljudmi, kot so piloti in stevardese, so v podjetju obvestili, da bodo v službi dobrodošli, ko se bodo epidemične razmere bistveno izboljšale. Tisti zaposleni, ki nimajo stika s potrošniki, kot so denimo tehniki, pa morajo opraviti tedensko testiranje in ves čas nositi maske, tudi zunaj.

Zaposleni, ki jim ni bila odobrena izjema, da se jim ni treba cepiti, bodo po navedbah dpa izgubili službe, če se s prvim odmerkom ne bodo cepili do 27. septembra oz. ne bodo polno cepljeni v petih tednih od prejetja obvestila, da jim izjema ni bila odobrena.

American Airlines je zaposlene v ZDA že v začetku avgusta pozval, naj se cepijo, s čimer je družba postala prvi ameriški letalski prevoznik, ki je uvedel obvezno cepljenje.

moški, pisarna, utrujenost Svet Odredili obvezno cepljenje vseh državnih uslužbencev Cepljenje Covid-19 Zdravje Zakaj se sploh cepiti, če nekateri cepljeni zbolijo

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
  • pofukanavlada22 10:04 15.september 2021.

    vsi ki vas pošljejo na neplačan dopust, samo do odvetnika in tožba. razen če ste zabite ovce pol itak da ne boste šli in boste se doma sami sebi smilili in jokali idijoti zabiti primitivni narod

  • mph2 17:30 12.september 2021.

    Pravilno, odgovorno.

  • Ender3 14:12 10.september 2021.

    Temu bi rekli, kontraproduktivno in to v Ameriki, kjer je vse v razsulu.