Zdravje
10363 ogledov

Znani nemški virolog o rešitvi za pandemijo, ki hudo razvnema

Covid-19 Profimedia
Trditve priznanega nemškega virologa so med stroko sprožile razdvojenost.

Nekateri strokovnjaki menijo, da se koronavirusa ne bomo nikoli popolnoma znebili, saj virus vedno znova mutira, beležimo pa tudi primere okužb kljub prejetim cepivom. Nemški virolog Christian Drosten je šel v tej smeri še korak dlje.

Znani virolog meni, da okužba po prejetem cepivu pomeni dolgotrajnejšo imunost: "Odporno imunost med prebivalstvom je mogoče doseči le s stalnim stikom s koronavirusom," je Drosten dejal v intervjuju za NDR, poroča revija Fenix.

Strokovnjak vidi cepljenje celotnega prebivalstva v državi kot ključ do uspešnega boja proti virusu in meni, da je potrebna kvota cepljenja, višja od 90 odstotkov. Svojo trditev, da je ''dobro prejeti cepivo in se nato okužiti s koronavirusom,'' zagovarja z dosegom dolgoročne imunosti. Tako naj bi se virus pojavil le na vsakih nekaj let.

Kljub temu opozarja, da za ranljivejše skupine okužba zagotovo ni zaželena.

Direktor inštituta Bioscientia, Georg-Christian Zinn, je ob tem izrekel kritike, saj področje ni dovolj raziskano. ''Iz preteklosti vemo, da se bo okužba odzvala na cepljenje, kar večinoma vodi v stimulacijo proizvodnje protiteles. Nenavadno pa je, da ljudje to počnejo zavestno. O tem nimamo dovolj podatkov,'' je pojasnil Zinn.

V Nemčiji je v celoti cepljenih 61 odstotkov prebivalstva, a virologi ocenjujejo, da bo jesen zaradi nezadostne precepljenosti zopet prinesla omejitve.

Maske Slovenija Kam še lahko greš brez maske in brez PCT

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Ender3 12:42 08.september 2021.

    Nemški virolog je tisti, ki protiplačilu Big pfarme in globalistov razlaga mantro o vsemogočnem cepivu in njenih ne/učinkih. O stranskih učinkih in škodljivostih pa nič.

  • rd2dmk2 09:32 08.september 2021.

    ja no.. sem za 50% .dajte me okužit, cepivo pa podarim .. sicer ne vem kako tale dohtar to misli izvest, ker masovno cepljenje in hkratna masovna okužba pomeni masovno karanteno.. ne vem kdo bo bolj proti ali anticepilci ali ...prikaži večli cepilci, ker cepilci so v glavnem se cepili samo zato, da lahko se švingajo okoli, za zdravje pa jim je malo mar..no ja usta so polna besed, figa v žepu pa se ne vidi in sliši.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:01 08.september 2021.

    Mogoče pa je že čas, da napore usmerijo v iskanje zdravila. Itak je problematičnih samo par procentov obolelih tako, da nima smisla utrujat 98% preostale populacije.