Zdravje
29194 ogledov

NOVO: Znova slabši podatki o okuženih pri nas

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Kar štiri okužbe so zabeležili v Ljutomeru.

Če soboto in v nedeljo v Sloveniji ni bilo uradno potrjenih novih okužb s covid-19, so po podatkih, ki jih je objavila spletna stran Sledilnik covid-19,  v Sloveniji na prvi ponedeljek v maju zabeležili šest novih okužb. Umrla je še ena oseba. Nasploh je bilo po vikendu znova testiranih precej več, kar 1.338 ljudi. Za primerjavo: v nedeljo so jih testirali 616. 

koronavirus covid-19 test Koronavirus v SLO Zdravje Takšna je dejanska slika okuženih v Sloveniji

Kar štiri okužbe so zabeleležili v Ljutomeru, v Lendavi in v Rogatcu beležijo po eno novo okuženo osebo.

Do danes so v naši državi opravili 58842 testiranj, potrjeno okuženih je 1445 - takšnih, ki virusa še niso preboleli, je po podatkih Sledilnika 225. 

V slovenskih bolnišnicah se za koronavirusno boleznijo zdravi znova manj in sicer 56 bolnikov ( včeraj 58), 17, trije manj od včeraj, potrebujejo intenzivno nego.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • Avatar praufo
    praufo 14:47 05.maj 2020.

    ja sej ne more bit boljše, če je lahko še slabše ... folk pač misli, da je že konc fašizma, ja nimaš kaj folk umira zarad gripe, alkohola, cigaret, raka, nesreč (aja teh več ni, ups..), stari preko 90 let ...prikaži več umrejo zaradi neke x bolezni (to je po novem korona) ... ja kaj češ ... stvar je taka, dokler bo folk umiral, bodo ukrepi, šele ko bo stopnja umrljivosti "ziro" ali nula, no potem smo pa zmagal, potem bo pa vse odprt

  • Avatar ovca
    ovca 14:44 05.maj 2020.

    Ker je folk navajen, da gre v ponedeljek k zdravniku, zato v soboto in nedeljo ni bilo primerov. Tisti, ki je šel med vikendom k zdravniku, je bil po vsej verjetnosti že precej bolan. Narod je pač tako navajen.

  • france6 11:45 05.maj 2020.

    Točno tako, surikata! Kdaj bodo ljudje dokončno spoznali, da so nalagani? Ta virus je bil pri nas že od nekdaj. In od nekdaj so ljudje zbolevali, nekateri blago, drugi bolj resno, nekateri žal tudi tako hudo, da so umrli. Samo ...prikaži več takrat ni bilo komande z vrha, da je treba iz tega delat dramo. To je pač svetovna zarota. Ljudje - ZBUDITE SE!