Zdravje
1621 ogledov

Ni dokazov, da sta mlada moška umrla zaradi kontaminiranega cepiva

cepivo moderna covid-19 Profimedia
Japonska preiskuje dve smrti po cepljenju z domnevno kontaminiranim cepivom Moderne.

Japonske oblasti preiskujejo smrt dveh moških po cepljenju s cepivom proizvajalca Moderna proti covidu-19. Moška sta bila cepljena s serijo cepiva, ki so jo japonske oblasti v četrtek odpoklicale zaradi suma kontaminacije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Cepljenje Velika študija Zdravje To je cepivo, ki bi bilo najbolj primerno za tretji odmerek

Japonske oblasti so v četrtek odpoklicale 1,63 milijona odmerkov cepiva Moderna, ki naj bi bili poslani v več kot 800 cepilnih centrov po državi.

cepivo Pfizer BioNTech zda Zdravje Pfizerjevo cepivo dobilo dokončno potrdilo

Podjetji Moderna in Takeda sta medtem že sporočili, da z japonskimi oblastmi sodelujeta pri preiskavi obeh smrti. Podjetji sta prav tako poudarili, da izgubo življenja jemljeta zelo resno, a sta opozorili, da trenutno ni dokazov, da je za smrti krivo cepljenje, zato je ključno, da oblasti izvedejo uradno preiskavo in pridobijo več informacij.

Cepivo proti novemu koronavirusu | Avtor: Profimedia Profimedia

cepivo Zdravje Škandal: Je več kot 8500 ljudi namesto cepiva dobilo fiziološko raztopino?

Moška, stara 30 in 38 let, sta umrla nekaj dni po prejemu drugega odmerka iz ene od serij cepiva proizvajalca Moderna, ki so jih oblasti zaradi suma kontaminacije odpoklicale, poroča AFP.

cepivo moderna covid-19 Kontaminacija cepiva Zdravje Kontaminacija cepiva Moderna? Na NIJZ čakajo odgovor proizvajalca

Vzrok smrti obeh moških na Japonskem še preiskujejo, je danes sporočilo japonsko ministrstvo za zdravje. Kot so sporočili, za zdaj "niso znane morebitne vzročne povezave" s cepljenjem. Oba moška sta dobila vročino dan po prejemu drugega odmerka. Pred tem nista imela nobenih alergij ali drugih zdravstvenih stanj, je sporočilo ministrstvo.
 

Komentarjev 5
  • bobubob 00:41 31.avgust 2021.

    Nekateri narodi so že vložili tožbe zaradi genocida na mednarodna sodišča...pa ne zaradi prisilnega nošenja mask ali zapiranja....ampak zaradi dejstev, ki nam jih skrivajo, čeprav so z njimi zelo dobro seznanjeni. Iz zgodovine vemo, da prenekateri odgovorni uidejo posvetnim sodiščem, ...prikaži več, onim onkraj pa nihče ne uide. Če prej ne, tik pred odhodom zaskrbi še tako okorelo barabo...in tak odhod je težak...zelo težak.

  • rd2dmk2 22:52 28.avgust 2021.

    kriv je suši, fugu. domač sake ali pa sosednja jakuza.. ne pa cepivo..da bi ti lumpje čist malo pomislili da je cepivo kaj krivo, bi moral te pobrat tisti moment, ko sestra nafila vso dozo iz igle v človeka, pa ...prikaži več še takrat bi verjetno dejali, da je oseba pregrizla pilulo ciankalija.

  • dani5 19:15 28.avgust 2021.

    Saj pri nas je enako.