Zdravje
5425 ogledov

Novi podatki o okužbah z novim koronavirusom

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Število aktivnih primerov v Sloveniji še kar narašča.

V nedeljo so v Sloveniji ob 706 opravljenih testih potrdili 25 novih okužb z virusom Sars-CoV-2. Število aktivnih primerov se je s tem povečalo na 525. 

Zaradi bolezni covid-19 se v bolnišnicah zdravi 26 bolnikov, od tega štirje na oddelku za intenzivno nego - eden več kot včeraj.

Največ novih okužb v Ljubljani in Mariboru

V Ljubljani so potrdili tri nove okužbe, prav tako v Mariboru. Dve okužbi so potrdili v Novem mestu in po eno v Celju, Rogaški Slatini, Brežicah, Slovenski Bistrici, Tržiču, Velenju, Črnomlju, Naklem, Pesnici, Beltincih, Dornavi, Gorišnici, Ivančni gorici, Strašah in Tišini. Dve okužbi sta zabeleženi pod kategorijo tujina. 

prvi dan šole Koronavirus Slovenija Zaradi okužb s covid-19 v karanteni novi razredi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar drecos
    drecos 12:37 07.september 2020.

    mene pa nekaj zanima nijz in mediji: kje je logika karantene in zamejitve pirjenja virusa kot jo izvajate sedaj... torej v karanteno gre otrok v razredu katerega je bil nekdo okužen... ta otrok je v karanteni ker se ne sme ...prikaži več NITI NA KRATKO srečati z recimo menoj v trgovini ali katerimikoli drugimi neznanci kjerkoli, ker lahko takrat na nas prenese virus. LAHKO pa je ta otrok v TESNIH DOLGOTRAJNIH STIKIH Z VSO DRUŽINO IN SOROJENCI DOMA in CELOTNA TA DRUŽINA LEPO HODI OKOLI V ŠOLE , SLUŽBE. Boste ra

  • radsemastimzmesom 10:55 07.september 2020.

    bralce*

  • radsemastimzmesom 10:55 07.september 2020.

    OK! Razumem, da iščete klike, da vsakodnevno iščete brakce. Ampak g. ZALAZNIK, vam ni nič mar za nas, bralce? Zakaj ni danes naslova, da je število okuženih šlo drastično navzdol, oz. se je praktično prepolovilo? Zakaj ste isti hujskači kot ...prikaži več g. Kacin in njegovi kompanjoni? Pa mi je praktično vseeno za vse te številke okuženih, praktično me ne ganejo več, ampak si vedno bolj ustvarjam mnenje, da ste MEDIJI največji krivec za klavrno stanje, ki se odvija na vseh nivojih našega življenja.