Slovenija
4109 ogledov

Zaradi okužb s covid-19 v karanteni novi razredi

prvi dan šole Saša Despot
Samo na eni osnovni šoli sedem potrjenih primerov med zaposlenimi.

Včeraj smo poročali, da bodo zaradi potrjene okužbe z virusom Sars-CoV-2 pri učencu danes ostali doma učenci 4. a in 4. b razreda OŠ Preska pri Medvodah

Karanteno so odredili tudi za učence in učitelja enega oddelka na razredni stopnji ter en oddelek predmetne stopnje OŠ Koseze v Ljubljani. Učenci se bodo šolali na daljavo, v karanteni bodo do vključno 15. septembra. 

Karantena je bila odrejena tudi učencem in učiteljem podružnične šole Trdnava pri Braslovčah, kjer so minuli teden okužbo z novim koronavirusom potrdili pri dveh učiteljicah. 

prvi dan šole | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Braslovški župan Tomaž Žohar je medtem sporočil, da se je situacija poslabšala tudi v matični šoli in občini. "Trenutno imamo med zaposlenimi potrjenih skupaj sedem primerov. Torej tri nove primere - vse tri v matični OŠ," je zapisal na FB.

‼️ŠIRJENJE VIRUSA COVID-19‼️ Spoštovani. Situacija se je žal v zadnjih dneh v naši OŠ oz. občini poslabšala. Trenutno...

Objavil/a Tomaž Žohar dne Nedelja, 06. september 2020

Pretekli teden smo že poročali, da so zaradi okužb novega koronavirusa ostali doma učenci dveh osnovnošolskih in dveh srednješolskih razredov. Doma so ostali učenci enega oddelka petih razredov na OŠ Danile Kumar v Ljubljani, enako velja za enega od razredov sevniške OŠ Sava Kladnika. Okužbo so potrdili tudi pri dijaku tretje mariborske gimnazije ter na kranjski gimnaziji.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • miho 09:47 07.september 2020.

    Kaj je to razredna stopnja v 9-letni oš? Ali nimamo zdaj 1., 2. in 3. triado?