Slovenija
6966 ogledov

Ravnateljica: Ko so nas starši obvestili o okužbi, smo izolirali cel razred

razred učilnica tabla Profimedia
Okužbo s covid-19 so včeraj potrdili na štirih šolah, dveh gimnazijah in dveh OŠ.

Novi koronavirus so odkrili tudi pri učencu petega razreda OŠ Danile Kumar v Ljubljani. 

Učenci oddelka petega razreda, v katerem so pri učencu odkrili okužbo, bodo danes še prišli v šolo, kjer bodo "izolirani" dobili navodila za šolanje na daljavo. 

Obvestilo, da je otrok petega razreda covid pozitiven so prejeli včeraj od starša ter od NIJZ. 

"Otrok je bil v šoli le 1. septembra," so zapisali v sporočilu na strani OŠ. "Ko smo včeraj zjutraj dobili obvestilo, da je starš covid-pozitiven, smo poskrbeli, da ta oddelek v šoli ni prišel v stik z drugimi učenci," še sporoča uprava šole. "Danes bodo otroci »izolirani« v šoli, da prejmejo še zadnja navodila za delo od doma, od jutri dalje bo ta oddelek imel šolanje na daljavo."

"Starši, opazujte svoje otroke"

Enako velja za enega od razredov sevniške OŠ Sava Kladnika. Šola je bila o okužbi obveščena včeraj. "Učenci in razredničarka razreda, v katerem je bila potrjena okužba, so bili skladno z navodili NIJZ in pristojnega ministrstva napoteni v 14 dnevno karanteno," so sporočili s šole. Pouk se bo v tem oddelku do nadaljnjega odvijal na daljavo.

Testiranje na covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

V šoli so organizirali dodatno razkuževanje in profesionalno dezinfekcijo prostorov, starše pa prosijo, da v obdobju 14 dni natančneje opazujejo zdravstveno stanje svojih otrok. "Če se pri vašem otroku v tem obdobju pojavijo znaki akutne okužbe dihal, npr. slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina ali težko dihanje, pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila," še sporoča ravnateljica šole. 

Okužba tudi na dveh gimnazijah

Val 202 poroča tudi, da je zaradi okužbe dijaka doma razred tretje mariborske gimnazije. Prav tako so okužbo potrdili na kranjski gimnaziji. Več o tem v prispevku: 

Gimnazija Franceta Prešerna Kranj Covid-19 Gorenjska Novi koronavirus tudi na kranjski šoli

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Kirka 14:15 04.september 2020.

    Verjamem, da covid obstaja. Obstaja pa še ogromno drugih bolezni, ki zaradi covida ne bodo odkrite in zdravljene, saj se je večina zdravnikov zaprlo v svoje ambulante in pacientov, če nimajo covida, ne hebejo. Zaradi enega obolelega se tudi ne ...prikaži več pošlje vsega razreda v karanteno. Malo manj denarja naj za tanke in helikopterje, ki bodo delovali vragsigavedi v kateri puščavi, več pa za hitre teste. Po pameti: oboleli v razredu gre v karanteno, ostale učence pa se testira in če so zdravi, ajd v šolo!

  • ivekov 10:40 04.september 2020.

    Nov vir abotnega zaslužka zmedene državne uprave, nov način siljenja zdravstvenih inšpektorjev k izvajanju neumnih kontrol, nov način "psihiranja" delavcev v vrtcih in nasploh vzganjanje psihoze med ljudmi. Noro. Še več kot noro. Kdo vse je lahko danes v Sloveniji ...prikaži več minister? Za kozlat. Ministrica nima stika z realnostjo in živi v svojem slaboumnem milnem mehurčku, kjer izumlja veleumne ukrepe in sankcije in ukrepe. Me že zvija, kakšna bo njena nova nebuloza. Kar se mene tiče, ji ne bi zaupal ni

  • ivekov 10:40 04.september 2020.

    Torej konec "gledanja skozi prste". Ker če ne bodo nosili mask na hodnikih in v zbornici, bodo deležni ob nadzoru zdravstvenih inšpetktorjev kršitelji oz ustanova denarnih kazni. In sedaj bo horda zdravstvenih inšpektorjev kontrolirala med drugim tudi izvajanje teh pravil ...prikaži večl po vrtcih. In kaznovala za pet minut nenošenja mask v zbornici ter hkrati gledala "skozi prste" za večurno nenošenje mask med otroci. A virusi tudi gledajo "skozi prste" in se prenašajo samo v zbornicah?