Zdravje > Otrok
36 ogledov

Dobra novica za starše trmastih otrok

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nova raziskava bo dala nekaj upanja staršem, ki imajo neposlušne in trmaste otroke.

Če je vaš otrok trmast, bo morda prav zaradi tega v življenju zaslužil več denarja. Strokovnjaki v novi raziskavi objavljeni v Developmental Psychology ugotavljajo, da bodo neposlušni in trmasti otroci v odrasli dobi najbrž na trgu dela z vidika višje plače bolj uspešni. Zapisali so, da imajo otroci, ki kršijo pravila in kljubujejo staršem, več možnosti za višji zaslužek v službi.

Strokovnjaki domnevajo, da je višji zaslužek morda tudi posledica tega, da so te osebe v kritičnih trenutkih bolj zahtevne in bolje pripravljene na pogajanja. Tako se najbrž tudi bolje pogajajo za višjo plačo.

Tudi iz neetičnih razlogov 

Trmasti otroci so se v kasnejšem obdobju izkazali kot bolj učinkoviti pri svojih zahtevah, trdneje stojijo za svojimi lastnimi interesi in željami.

So pa v raziskavi ugotovili, da so trmasti otroci, ki raje kršijo pravila, v odrasli dobi pogosteje dobili višjo plačo iz neetičnih razlogov.

V raziskavi, ki so jo opravili strokovnjaki z Univerze v Luxemburgu, Univerze v Illinoisu in Univerze v Berlinu, so analizirali 745 posameznikov, ki so jih spremljali od starosti dvanajstih let do odrasle dobe. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.