Zdravje > Otrok
12106 ogledov

Najstnica se je zbudila iz kome in doživela šok, v roke so ji pomolili otroka

dojenček Shutterstock
Britanka je trpela za redko anomalijo maternice imenovano uterus didelphys, kar pomeni dvojno maternico.

Mlado Britanko iz mesteca Oldham so zaradi hudega glavobola in napadov v kopalnici, kjer jo je nezavestno na tleh našla njena mati, odpeljali na urgenco.

2. januarja je tako končala v bolnišnici. Zdravniki so kmalu spoznali, da trpi za preeklampsijo, motnjo, povezano z nosečnostjo, ki se pojavi pri treh do osmih odstotkih nosečnic. Presenetljivo je bilo, da nihče ni vedel, da je noseča.  Ker je imela vrsto napadov, so jo dali v umetno komio.

 

Po štirih dneh se je 18- letna Ebony Stevenson zbudila, zdravniki pa so v roke pomolili majhno deklico. Rodila jo je s carskim rezom. Kot je dejala za britanski BBC, ni vedela, da je noseča. Po njenih besedah je imela redno menstruacijo, jutranjih slabosti ni bilo, niti značilnega nosečniškega trebuščka.

Presenečena je bila tudi njena mati, zdravniki so ji namreč ob prihodu na urgenco, kaj hitro povedali za kaj gre."Čeprav sem jim zagotavljala, da ne more biti noseča, so bili zdravniki prepričani v svoj prav. Na moje presenečenje se je na njenem trebuhu nato res pojavila izboklina,"  je pojasnila 39-letna mati Sheree.

Redko stanje

Sicer je Ebony trpela za redko anomalijo maternice imenovano uterus didelphys, kar pomeni dvojno maternico. Zato je tudi imela ves čas nosečnosti še vedno menstruacijo;  iz ene od maternic je krvavela, v drugi je rasel plod. Ker je bila ta maternica obrnjena proti njenem hrbtu, so spremembe ostale skrite tudi pred očmi, saj ni imela nosečniškega trebuščka.

Elodie, ki je ob rojstvu tehtala 3200 gramov, se je rodila zdrava, zdravniki pa so povedali, da je pravi čudež, saj imajo ženske z dvema maternicama običajno težave s spočetjem in vzdrževanjem nosečnosti.

Študentko fizipoterapije je ob tem dodala, da je doživela nenavadno izkušnjo in se počuti, kot da bi se vse dogajalo izven njenega telesa. "Zaskrbljena sem, da se ne bom znala povezati s svojo hčerko, saj nisem imel časa, da bi se pripravila na njen prihod. Kljub temu mislim, da je neverjetna. To je absolutni čudež in Oldie ne bi zamenjala za nič na svetu," je dodala novopečena mamica. 

 

 

Komentarjev 1
  • Boychee 09:29 23.februar 2019.

    Kakšno je pravo otrokovo ime? Elodie ali Oldie?

Sorodne novice