Zdravje > Otrok
1520 ogledov

Inšpektorji ugotovili več nepravilnosti

Odpoklic Zdravstveni inšpektorat RS
Izdelek ni skladen s predpisi in je potencialno nevaren.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev igrač kozmetičnih setov ali kozmetičnih izdelkov, ki so igrače, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi.

Opravljene analize vzorca otroškega kozmetičnega seta Fatti Bella s številko artikla: 25447 so pokazale, da igrača vsebuje več barvil, ki niso na seznamu dovoljenih v kozmetičnih izdelkih, kar ni skladno z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES v povezavi z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.). "Poleg tega igrača ni ustrezno označena," dodajajo na inšpektoratu.

Izdelke je prodajalec umaknil in odpoklical. Potrošnikom, ki so omenjene igrače kupili pa na inšpektoratu svetujejo, naj jih ne uporabljajo in jih vrnejo prodajalcu.

Preklicana igračka ima kitajsko poreklo, proizvajalec je Toys garden SRL, maloprodaja se je izvajala v Supermarketu Baihu, na Prešernovi cesti 80 v Grosupljem.

*Fotografija je simbolična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice