Zdravje > Otrok
15457 ogledov

Pozor, zaradi tega zastrupljevalca umaknili izdelek

Nakupovalni voziček - igrače Profimedia
Umik izdelka za otroke.

Zdravstveni inšpektorat potrošnike obvešča, da so bil preko evropskega sistema hitrega obveščanja obveščen o UMIKU izdelka 5 delni otroški set delfin. Izdelek iz Nemčije je bilo mogoče kupiti tudi v Sloveniji.

"Pri preskušanju vzorca izdelka je bila ugotovljena previsoka specifična migracija formaldehida iz izdelka, zato lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi," pojasnjujejo na inšpektoratu.

Formaldehid draži kožo, oči in sluznico dihal. Povzroča alergije in je zato v standardnem naboru testnih alergenov. Ljudje, ki so alergični na formaldehid, bi se morali izogibati vsem snovem, iz katerih se sprošča.

Je brezbarven plin ostrega vonja , najdemo ga v pohištvu, talnih oblogah, izolaciji in kozmetičnih izdelkih. Prisoten je v izpušnih plinih, tobačnem dimu, v ozračje se sprošča med požari in je sestavni del smoga.

Otroška maska za potapljanje, odpoklic Zdravje Pozor, odpoklic nevarne potapljaške maske za otroke

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

Podatki o izdelku:

  • Izdelek:5 delni otroški set delfin
  • Označba na embalaži: Art-Nr: 12514
  • EAN koda: 4007698125141
  • Distributer: Acron d.o.o., Pameče 167, 2380 Slovenj Gradec

Distributer izdelka v Sloveniji, podjetje Acron d.o.o., je izvedel prostovoljni umik izdelka iz prodajaln in postavil obvestilo za potrošnike. Izdelek je bil naprodaj v nekaterih prodajalnah iz skupin Bags & More, Office & More in La Mans po Sloveniji.

Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu ali zavržejo.

Nakupovalni voziček - igrače Zdravje Pozor, odpoklic zdravju nevarnega izdelka

Umik in odpoklic

UMIK živila je vsak ukrep, katerega cilj je preprečiti distribucijo, razstavljanje ali ponujanje živila, ki ni varno za potrošnika.

ODPOKLIC je vsak ukrep, katerega cilj je doseči vrnitev živila, ki ni varno in ga je proizvajalec ali distributer že dobavil ali je dostopen potrošnikom. Odpoklic pomeni prositi potrošnike, naj proizvod vrnejo na mesto nakupa ali ga uničijo. Da nosilci dejavnosti to dosežejo, morajo potrošnikom podati natančna navodila glede poteka vračila živila oz. njihovega uničenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.