Zdravje > Otrok
84 ogledov

V New Yorku bari nosečnicam ne smejo odreči alkohola

Nosečnica in alkohol Profimedias
Odrekanje postrežbe alkohola nosečnicam predstavlja "diskriminacijo na podlagi spola" so ugotovile tamkajšnje mestne oblasti.

Restavracije in bari v New Yorku nosečnicam ne smejo odreči postrežbe alkohola, ker bi s tem kršili njihove temeljne pravice, so sporočili iz urada newyorškega župana.

Z odklonitivjo postrežbe alkoholnih pijač ali surove ribe nosečnicam, kar bi lahko potencialno škodilo zarodku, bi po novem mestnem zakonu kršili njihove človekove pravice. 

Nosečnica in alkohol | Avtor: Profimedias Profimedias

Leta 2003 je newyorško sodišče ugotovilo, da zakon za zaščito otrok ne velja za nosečnice, pri čemer pa njihova dejanja lahko vplivajo na zdravje zarodka.

Pitje alkohola enakovredno zlorabam otrok

V 18 ameriških zveznih državah je uživanje živil in snovi, ki jih odsvetujejo med nosečnostjo, med drugim tudi alkohol, pravno enakovredno zlorabam otrok, navaja spletna stran neprofitne organizacije za preiskovalno novinarstvo ProPublica.

Po podatkih ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni deset odstotkov ameriških nosečnic glede na izsledke raziskave, objavljene septembra lani, priznava, da so v preteklih 30 dneh uživale alkohol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.