Zdravje > Otrok
2301 ogledov

Vlada odpravila eno od prvih omejitev

porodnišnica Saša Despot
Od jutri dovoljena prisotnost pri porodu...

Od srede bo v vseh slovenskih porodnišnicah znova dovoljena prisotnost spremljevalca pri porodih. Ta prepoved je bila ena prvih omejitev za zmanjšanje možnosti širjenja okužbe z novim koronavirusom, tudi po njeni odpravi pa bodo še vedno morali biti izpolnjeni določeni pogoji.

Pri porodu bo lahko prisoten le en spremljevalec oz. spremljevalka po izbiri porodnice, pri čemer porodnica in spremljevalec ne smeta biti pozitivna na novi koronavirus ali imeti znake, ki bi kazali na bolezen.

Porodna soba | Avtor: UKC LJ UKC LJ
V porodnišnici bodo izpolnili dokument s podatki o epidemiološki anamnezi spremljevalca oz. spremljevalke, ki bo s podpisom zagotavljal, da so resnični. V podpis mu bodo ponudili tudi obvestilo o pravilih obnašanja in gibanja v porodni sobi.

Upoštevati bo moral higienske ukrepe in razdaljo 1,5 metra od zaposlenih in površin, namenjenih zdravljenju. Tudi zanj pa so predvideli ustrezno varovalno opremo, zaščitni plašč, prevleko za obuvala in kirurško masko, ki se menja na dve uri.

Covid-19, UKC Ljubljana Koronavirus Slovenija Dve slovenski bolnici s covid-19 sta rodili, še ena bo kmalu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.