Zdravje > Otrok
945 ogledov

Zaradi vas jim je lahko kupila sladoled

Depresija, revščina, stiska Profimedias
V lanskem letu ste bralci Žurnala24.si aktivno sodelovali in pomagali petim družinam v stiski. “Hvala vam. Zaradi vas ima sinček bistveno manj astmatičnih napadov, pomiril se mu je tudi dermatitis,” nam je povedala ganjena mamica.

Kot smo pisali junija, sta se Zala in njen partner znašla v hudi finančni stiski. Najbolj od vsega ju je bolelo dejstvo, da hudo bolnemu malčku nista mogla omogočiti izleta na morje, terapije v solni sobi in zdravil za dermatitis. “Sinček ima hudo obliko astme in atopijski dermatitis, ki zahteva posebno nego. Naredi se mu hrapava koža, nato rdeč madež, ki ga zelo srbi. Tako malemu otroku težko preprečim praskanje, zato si pogosto kožo spraska do krvi,” nam je tedaj opisala Zala.

Sinček je sicer prejemal kremo na recept, ki pa mu je tanjšala kožo, zato jo je po navodilih zdravnika uporabljala zelo previdno. Malčku so pomagali posebni šamponi, a so bili zanje predragi. Poleg tega je imel sinček tudi pogoste astmatične napade, po katerih je bil po pripovedovanju Zale cel dan slab in razdražen. Pomagale bi mu solne sobe ali morski zrak …

Bralci Žurnala24.si so za družinico zbrali skoraj 1.100 evrov in jim s tem polepšali poletje, sinčku pa prinesli dneve brez ranic in napadov. “S tem denarjem sem ga prvič odpeljala na morje, po prihodu domov pa sva večkrat obiskala solno sobo. Ne boste verjeli, ampak so se napadi res zelo zmanjšali,” nam je povedala mati. Z denarjem mu je kupila tudi zdravilne šampone in povečala terapije: “Glede dermatitisa je zdaj bistveno drugače, res je šlo na bolje, umirilo se je” je povedala.

“Ne morem povedati, kaj za nas pomeni ta denar. Brez tega mu dodatne terapije ne bi mogli omogočiti in bi bili na istem ali še hujšem,” je zaključila. 

Lepše poletje, kupila jim je sladoled

Vse je ganila zgodba Simone in njenih otrok. Simona je živela čisto običajno družinsko življenje, v katerem sta imela z možem tri otroke. Najmlajši otrok pa je tragično umrl v prometni nesreči. S soprogom tragedije nista prebolela, mož je njo in otroka zapustil, Simona pa je padla v hudo depresijo.

Čez čas je spoznala moškega, za katerega je mislila, da je drugačen. Čez čas se jima je rodil skupen otrok, a se je moški kmalu izkazal za zelo nasilnega. Ko je postal nasilen do otroka iz prvega zakona, je Simona vložila prijavo. Zdaj je v zaporu, iz njega bo prišel čez nekaj tednov. 

Simona je bila ob denarju, ki ste ga bralci zbrali, zelo ganjena. Zanje ste zbrali 738 evrov. “Zame je bilo to ogromno denarja, pomagali ste, da sem končno plačala račune, s katerimi sem ves čas do zadnjega zamujala,” nam je povedala. “Poletje je bilo prav zaradi vas nekaj posebnega. Prej res res nisem mogla kupiti sladoleda. Vem, da si je težko predstavljat, a nisem imela niti za sladoled za otroke. Zaradi vas smo to poletje šli na sprehode, vsak od njih je dobil sladoled,” je povedala. Ta sladoled je bil po njenih besedah za otroke nekaj najlepšega v tem poletju. 

"Žal mi je, da se ne morem lepše zahvaliti. Rada bi se lepše izražala, a ne znam opisati," je dodala.

Pomagali še trem družinam

Največ denarja ste zbrali za mamico Barbaro in njenega osemletnega Andreja, ki jima je grozila deložacija. Zanju ste zbrali kar 2.500 evrov in jima omogočili, da sta ostala v svojem stanovanju. Mati ni našla besed, s katerimi bi se vam zahvalila, Andrej je še vedno vključen tudi v botrstvo, ki mu mesečno omogoča lepše življenje.

Doroteji in njenim trem otrokom, ki se nenehno borijo z revščino, ste omogočili plačilo zapadlih računov. Do bolj zdravih obrokov pa ste pomagali bolnim otrokom mamice Ane, zanje ste zbrali 388 evrov.  

Bralci Žurnala24.si ste se izkazali za velikodušne tudi v decembru, ko ste se spremenili v božičke in dedke Mraze ter bogato obdarovali revne otroke. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.