Zdravje
2461 ogledov

Pacienti našli pot za prednostno obravnavo

čakalnica Saša Despot
Namesto v zdravstveni dom, pacienti kličejo v klicni center.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so od klicnega centra, ki ga je ustanovilo ministrstvo za zdravje in deluje na Telekomu Slovenije, doslej prejeli povpraševanja glede štirih pacientov. "Gre za en primer naročila recepta, en primer odprtje bolniškega staleža in en primer naročila napotnice," pojasnjuje v mariborskem zdravstvenem domu in se čudijo, zakaj so pacienti v teh primerih raje klicali na klicni center ne pa neposredno k njim.

ZD Maribor: Ves dan smo dosegljivi

"Glede na zadeve, ki so bile posredovane iz klicnega centra smo prepričani, da bi vsekakor lahko glede na našo dosegljivost preko celega dneva od 7.00-20.00 ure od ponedeljka do četrtka in petek od 7.00-14.00 ure ter možnosti uporabe  našega spletnega naročanja preko aplikacije priZdravniku reševali neposredno z nami," pravi Petra Hlade Kodrič, glavna medicinska sestra ZD Maribor.

V primeru, ko se pacient obrne na klicni center, mora zdravstveni zavod njegovo "težavo" rešiti v 24 urah, če se pacient obrne neposredno na zdravstveni doma pa morajo tam nenujne zadeve reševati v dveh do treh dnevih. To pomeni, da so pacienti, ki so se obrnili na klicni center obravnavani prednostno, čeprav ne gre za nujne primere. 

Pacienti prepričani, da bodo zadevo hitreje rešili

Paciente, ki so se obrnili na raje na klicni center kot neposredno na zdravstveni dom, so predstavniki ZD Maribor kontaktirali in vprašali, zakaj  niso uporabili njihove možnosti komunikacije. "Najbolj pogost odgovor je bil, ker je bila objavljena nova številka in so bili prepričani, da bodo na tak način zadevo nemudoma oziroma takoj uredili," pravijo v ZD Maribor. 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Luksi 08:36 14.marec 2023.

    Ranocelniki ste si sami nakopali probleme, ker se vas od začetka epidemije ne dobi več niti na telefon, o kakšnem pregledu pa raje sploh ne sanjamo. Ni treba zdaj spraševati, zakaj ljudje kličejo na druge številke, ker odgovor poznate...