Zdravje
24748 ogledov

Pozor, na policah spet potencialno nevarno živilo

Nakupovalni voziček Profimedia
Tega prehranskega izdelka ne uživajte!

Podjetje Bimed je iz prodaje odpoklicalo izdelek jabolčni čips (100 gramov) proizvajalca Bimed, zaradi previsoke vsebnosti toksina patulina.

Koda izdelka je 3830022222220, LOT številke pa 290722, 050922, 031022. Rok uporabe je do 29. julija, 5. septembra in 3. oktobra 2022. Podjetje kupce prosi, da živila ne uživajo in ga vrnejo v trgovino, kjer so ga kupili, saj so upravičeni do povrnitve denarja v višini cene kupljenega izdelka.

Jabolčni čips, odpoklic izdelka | Avtor:

Zakaj je toksin patulin nevaren?

Patulin je toksin, ki nastane na sadju, ki ga napade plesen. Glive, ki jih pogosto imenujemo plesni, v procesu sekundarne presnove proizvajajo strupene mikotoksine.

Njihova kemična sestava je zelo raznolika, znanstveniki pa so izolirali že več kot 400 mikotoksinov. Eden izmed njih je patulin - toksin, ki nastane iz plesni v sadju.

Uživanje patulina je nevarno, ker plesen, ki ga tvori, lahko zacveti v črevesju in povzroči krvavitve in bolezni prebavil.

Nakupovalni voziček Ne jejte! Slovenija Resno opozorilo glede več odpoklicev pri nas

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.