Zdravje > Prehrana
82 ogledov

Osvežilen in enostaven lassi

Lassi Profimedias
Iščete idejo za hiter in osvežilen zajtrk ali malico? Morda je čas, da si pripravite svoj prvi indijski lassi, saj je priprava povsem enostavna in hitra.

V visokem kozarcu zmešajte lonček jogurta, pol skodelice vode, ščepec soli in dve majhni žlički belega sladkorja. Dodajte še ledene kocke in slamico. Če si želite slanega lassija, ne dodajajte sladkorja, ampak le pol majhne žličke soli.

Sladki lassi lahko posujete z zdrobljenimi mandlji, cimetom, kardamomom ali kakšnim drugim priljubljenim okusom oziroma prikupno dekoracijo. Za dekoracijo lahko uporabite tudi rezine sadja ali liste mete, vrtnice, peteršilja ali kakšne druge rastline. 

Mango | Avtor: Profimedias Profimedias
Če imate več časa, dodajte še sadje. Eden najbolj priljubljenih je mangov lassi. Potrebujete le dva zrela manga, lonček jogurta, dve žlički medu, pol skodelice vode in skodelico ledu. Mango olupite in zmiksate. V mikser dodate še druge sestavine in mangov lassi je pripravljen.

Mango lahko zamenjate s kakšnim drugim sadjem, odlične so tudi borovnice, banane, jagode in tako dalje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.