Zdravje > Prehrana
87 ogledov

Petnajst mesecev brez alkohola in kave

Tzlepotazdravje 20.06.12, alkohol, pijaca,  foto: shutterstock Shutterstock
Nemški grafični oblikovalec Tobias van Schneider je v blogu, ki so ga objavili tudi v Huff Postu zapisal svojo izkušnje z novo dieto. Prenehal je namreč s pitjem kave in alkohola. Njegovo življenje se je spremenilo …

Prva stvar, ki jo je Schneider opazil, je bil prihranjen denar. Trenutno živi v New Yorku, kjer je že po dveh mesecih na ta račun prihranil okoli tisoč dolarjev, kar je okoli 924 evrov. Seveda bi vsota nihala od človeka do človeka, odvisno koliko kavic in alkohola si je pred tem privoščil.

Družabno življenje

Ugotovil je, da se je njegovo družabno življenje močno skrčilo. Ven med prijatelje je hodil veliko manj kot prej, saj mu je bilo zelo mučno znova in znova pojasnjevati, zakaj ne pije alkohola. Če je šel ven na pijačo, je bil s prijatelji le malo časa. Prijatelji so veliko spili, sam je raje odšel domov, kot bi ostal v družbi pijanih ljudi.

Tudi pred svojo dieto ni veliko žural. Ko se je odpovedal alkoholu, je iz svojega urnika prečrtal skoraj vse zabave, kjer je v ospredju pijača. S tem je ugasnilo veliko prijateljstev, ki so bila osnovana le na alkoholu.

Boljši spanec

Ugotovil je, da je njegov spanec bolj kvaliteten in se zjutraj zbuja resnično spočit. Res je, da s kozarčkom vina zvečer prej zatisneš oči, a je bil nato spanec slabši. Slabša so bila tudi jutra, ko je še vedno čutil alkohol in zastrupljeno telo.

Manj panike in stresa

Odkar ne pije več kave, je veliko bolj sproščen. Zaradi kave je bil včasih na trnih, poleg tega je negativno delovala tudi na njegovo prebavo. Kavo je zdaj zamenjal s čajem, prav zaradi prijateljskih vezi pa gre še zdaj ven na kavo, čeprav naroči raje čaj.

Zaključil je, da je vesel s svojo dieto. “Če ste vi zadovoljni s svojim življenjem, ne spreminjajte ničesar,” modro pravi. Dodaja, da je prenehal piti alkohol iz radovednosti. Izkazalo se je, da mu takšen način bolj ustreza, zato ga bo obdržal.

Komentarjev 1