Zdravje > Prehrana
967 ogledov

Predlog: Zaradi alarmantnih podatkov prepoved uživanja hitre hrane po 21. uri

Debelost
Zaradi upadanja števila kadilcev stroka pričakuje povečanje števila debelih ljudi.

Kot dejavnik tveganja za razvoj raka bo debelost v kratkem prehitela kajenje in bo tako na prvem mestu vzrokov umrljivosti od raka pri ženskah, piše v poročilu britanskega centra za raziskave raka. 

Hujšanje Hujšanje Zdravje Odkritje: To zdravilo bo "sveti gral" boja proti debelosti

BBC navaja, da je trenutno je 12 odstotkov primerov raka pri ženskah povezanih s kajenjem in 7 odstotkov z debelostjo, zaradi upadanja števila kadilcev pa stroka pričakuje povečanje števila debelih ljudi. Po napovedih centra se bo to razmerje spremenilo že v naslednjih 25 letih.

Po njihovih izračunih bo leta 2035 deset odstotkov vseh rakov pri ženskah povezanih s kajenjem in 9 odstotkov z debelostjo, leta 2043 bo debelost že krepko prevladovala nad kajenjem.

Pri moških se bo zaradi večjega števila kadicev to zgodilo pozneje. Čeprav je debelost pri močnejšem spolu pogostejša, po mnenju strokovnjakov pri ženskah povzroči več težav povezanih z rakom. 

Kajenje je sicer povezano z akutno mieloične levkemijo, rakom pljuč, sečnega mehurja, materničnega vratu, želodca in trebušne slinavke. Raki povezani z debelostjo so rak črevesjam žolčnika, ledvic, jeter, dojk, jajčnikov in ščitnice.

Britanski strokovnjaki opozarjajo, da je debelost v otroštvu povezana z debelostjo v odrasli dobi in odgovorne pozivajo k sprejetju ukrepov za zaščito zdravja otrok, kot je prepoved uživanja hitre hrane po 21. uri ali omejevanje oglaševanja manj zdravih izdelkov.

Komentarjev 1
  • Lara_Wanganeen 17:57 26.september 2018.

    Google plača 35000 $ na mesec, moja zadnja plača je bila 35284 $ za delo 4 ure na dan na spletu in sami izberite svoj delovni čas. Zdi se, da je tako dober, da toliko denarja, ko drugi ljudje delajo ...prikaži več za toliko manj. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga poskusil. To je tist0, kar počnem ... ........ ➤➤➤ ➤➤➤➤ ➤➤➤ www.WebJob98.Com