Zdravje > Prehrana
114 ogledov

Tako anoreksična igralka izgleda danes

Farrokh youtube.com
Po šestih mesecih zdravljenja se Rachel Farrokh, ki je preko videa prosila za finančno pomoč, počuti mnogo bolje.

Se spomnite anoreksične igralke Rachael Farrokh? Javnost je o njej izvedela pred enim letom, ko je s soprogom posnela pretresljiv video, v katerem je prosila za finančno pomoč pomoč za zdravljenje na kliniki za motnje hranjenja. 

V najhujšem obdobju je pri svojih 170 centimetrih tehtala le 19 kilogramov. Ni se mogla gibati, jesti in nasploh skrbeti zase. Njen soprog Rod Edmondson je moral dati odpoved v službi, da je lahko za njo skrbel 24 ur na dan. Zdravniki so dvignili roke in rekli, da ima zelo malo možnosti za preživetje. 

Rešil jo je video s prošnjo za pomoč

A ona kljub temu ni obupala. Posnela je video in s pomočjo donacij, s katerimi je zbrala skoraj 200 tisoč dolarjev, odšla na zdravljenje v tujino. 

Ker je bila preslabotna za pot, je njeno zdravljenje najprej potekalo na domu. Dobivala je posebne preparate in vitamine ter bila ves čas v psihoterapevtski obravnavi. Ko se je nekoliko okrepila, je bila sprejeta v bolnišnici na Portugalskem in po treh mesecih se je njeno psihofizično zdravje začelo popravljati. Čeprav je še vedno fizično precej krhka in težko stoji na svojih nogah, se počuti že mnogo bolje. 

Rada bi pomagala drugim

Njen zdravnik je za medije pojasnil, da vsak dan hodi po 15 minut in tako krepi mišice na nogi ter se uči obdržati ravnotežje, začela pa je tudi samostojno jesti. Svoj napredek po poročanju britanskega Daily Maila pripisuje skrbnemu osebju kliniki. Donatorjem se danes zahvaljuje v novem videu. 

Odločila se je, da bo svoje življenje posvetila pomoči vsem, ki se borijo z isto boleznijo kot ona sama. Čeprav po šestih mesecih zdravljenja izgleda veliko bolje, bo njeno zdravljenje trajalo več let. Vrnila se je v Washington, kjer se je udeležila shoda proti motnjam hranjenja. "Končno sem bila deležna spoštovanja," je povedala o zdravljenju na Portugalskem. "Prej nisem vedela, da si to zaslužim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.