Zdravje
3206 ogledov

Prodaja se kot marihuana, a je smrtno nevarna

Marihuana marš Anže Petkovšek
V Ljubljani zaznali novo drogo.

"V okviru Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav NPS je bil v Ljubljani zaznan vzorec zeliščne mešanice, ki se je prodajal kot marihuana, vseboval pa je nevarni sintetični kanabinoid MDMB-4en-PINACA," opozarjajo pri Kraljih ulice. "Zaznane so bile tudi zastrupitve, povezane z uporabo te zeliščne mešanice. Po do zdaj zbranih informacijah se je zeleno siva zeliščna mešanica prodajala kot marihuana. Ob uporabi je imela okus, ki je podoben okusu začimbe lovorjev list. Po poročanju uporabnikov so že nekaj minut po uporabi začutili nezaželene posledice, podobne epileptičnim napadom."

Uporabniki, ki so potrebovali nujno medicinsko pomoč, so se po navedbah na spletni strani Kraljev ulice zgrudili na tla, bili so neodzivni, oči so se jim nenadzorovane premikale, zategovalo jih je po celotnem telesu, pri nekaterih so bili prisotni tudi bruhanje in blodnje.

MDMB-4en-PINACA je nevarni sintetični kanabinoid, s katerim so povezane številne zastrupitve in smrti v različnih državah EU. Še posebej nevarna je hkratna uporaba MDMB-4en-PINACE z drugimi drogami, ki delujejo depresivno na centralni živčni sistem, kot so npr. alkohol, opioidi, sedativi, hipnotiki.

Tovrstne kombinacije lahko privedejo do življenjsko ogrožajočih zastrupitev. Več o nevarnih sintetičnih kanabioidih si lahko preberete v prispevku Nova in zelo nevarna droga v Evropi vzela več življenj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:19 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. pripor0čam, da p0skusite. Za več podr0bn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com

  • Ender3 17:31 08.januar 2021.

    Je to posranec Breznik že poizkusil in presodil učinkovitost na človeku?