Zdravje
41037 ogledov

Prvi primeri tudi na Notranjskem, v karanteni vzgojiteljica

Novi koronavirus Profimedia
Trije okuženi na Postojnskem in Pivškem.

Sandi Curk, regijski poveljnik civilne zaščite za Notranjsko, je za Primorske novice potrdil, da sta s koronavirusom okuženi dve osebi iz občine Postojna in ena iz občine Pivka. Rezultate brisov naj bi, kot poročajo Primorske novice, v Zdravstvenem domu Postojna prejeli ponoči, vse tri osebe pa naj bi se okužile v tujini. 

Primorske novica zdaj poročajo, da se je naknadno izkazalo, da oseba iz občine Pivka ni okužena. V osamitvi naj bi bile tudi vse osebe, s katerimi so bili oboleli v stiku, koliko jih je, pa Curk še ni razkril.

V karanteni je tudi vzgojiteljica iz vrtca Košana, saj naj bi bil okuženi njen svojec. Uradne informacije bodo znane ob 14. uri, ko je predvidena novinarska konferenca. 

Vzgojiteljica: nobeden od nas ni potoval v tujino

"Moj svojec je okužen in je bil odpeljan v bolnišnico na opazovanje. Nobeden on nas ni potoval v tujino, ampak se je svojec okužil na poslovnem sestanku nekje v Ljubljani, torej je bil virus prinesen. Vsi družinski člani se počutimo dobro in nismo na testiranju," nam je sporočila vzgojiteljica, ki ne želi biti imenovana. 

Starši vrtčevskih otrok so včeraj v poznih večernih urah po e-pošti prejeli naslednje sporočilo:


Zadeva: Obvestilo o koronavirusu
Spoštovani starši in zaposleni OŠ Košana!

Danes v poznih večernih urah smo bili na OŠ Košana obveščeni, da je eden od svojcev naše zaposlene, vzgojiteljice v vrtcu, okužen s koronavirusom. Po razgovoru z zaposleno je bilo povedano, da se sama sicer dobro počuti, da pa bo opravljala epidemiološki pregled jutri in da bo 14 dni doma v izolaciji.

Na osnovi informacij z medicinskim osebjem je bilo jasno povedano, da če bi obstajala nevarnost za okužbo otrok in učencev na OŠ Košana, bi nas epidemiologi že kontaktirali. Ta trenutek navajajo, da ni razlogov, da bi zapirali vrtec in šolo. V veljavi pa so vsi že večkrat povedani ukrepi.

O poteku vseh nadaljnjih ukrepih, vas bomo redno obveščali.


Novinarska konferenca, na kateri bodo direktorica ZD Postojna Irena Vatovec, postojnski župan Igor Marentič, pivški župan Robert Smrdelj in poveljnik CZ za notranjsko Sandi Curk spregovorili o stanju koronavirusa v Postojni in Pivki, bo danes ob 14. uri v avli Kulturnega doma Postojna na Gregorčičevem drevoredu 2a, so sporočili iz občine Postojna.

dezurni@zurnal24.si

primorska 09.10.2007, fernetici, mejni prehod, policija, foto: Barbara Milavec Slovenija Takšni bodo od danes ukrepi na meji z Italijo
Komentarjev 1
  • Silva Drevensek 09:27 11.marec 2020.

    ne vem zakaj narod okoli plazi,če že celi mesec po tv opozarjajo kar ni nujno se pač temu odpoveš pol pa k zdravniku lazijo in še droge v nevarnost spravljajo vse bi kaznovala

Sorodne novice