Zdravje
4686 ogledov

Rojevala na avtobusu streljaj od slovenske meje

mejni prehod Obrežje Saša Despot
Nosečnico so na poti presenetili popadki.

Streljaj od Obrežja, na drugi strani meje, je na avtobusu, ki je čakal na meji, začela rojevati 18-letna nosečnica. Policisti so na drugem avtobusu našli ginekologinjo dr. Jadranko Šanjug, ki - kot je povedala za portal 24sata - česa takšnega v svoji 25-letni karieri ni doživela.

Do primera je prišlo v noči s sobote na nedeljo, ko je policistom na Bregani 18-letna nosečnica v devedem mesecu nosečnosti povedala, da se ne počuti dobro.

V spremstvu svojega soproga, tašče in dveletnega otroka je iz Tuzle z avtobusom potovala v Hamburg. Prispela je le do slovenske meje, ki je še ni uspela prečkati, deklici, ki jo je zdravo rodila, se je preveč mudilo.

Ko se je izkazalo, da bo očitno prišlo do poroda, je na prehodu prišlo malodane do izrdnega stanja; policisti so med čakajočimi na meji iskali zdravnika. Nosečnica je sprva še sama odšla iz avtobusa in policistom povedala, da se ne počuti dobro. Poslali so jo nazaj, saj je bilo hladno.

Ko so se policisti vrnili na avtobus, je nosečnici že odtekla voda, porod se je začel. K sreči se je v bližini ravno takrat znašla ginekologinja; račala se je iz Benetk, kjer se je udeležila mednarodne konference.

Potnico, ki je bila takorekoč sredi poroda in jo je že začela grabiti panika, je pomirila, da je v varnih rokah. Vse skupaj je trajalo dobrih deset minut; novorojenko so zavili v deko, posteljico je ginekologinja spravila v vrečko, popkovino pa privezala s trakom, izrezanim iz zlikane krpe.

V tem času je na prehod že prispela nujna medicinska pomoč, ki je prevzela primer. Ginekologinja je komentirala, da v svojih 25-tih letih dela česa podobnega ni doživela. 

dojenček Nosečnica umrla Svet Kot po čudežu rešili življenje nerojenemu otroku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • miki1234 14:05 21.november 2018.

    od socialne pomoči se da baje v nemčiji dobro živet ...

  • Skipi 12:08 21.november 2018.

    18 letnica pa ima že dvoletnega otroka zanosila je pa pri 15ih. A so mogoče "moža" malo po zdravju vprašal?