Zdravje
7111 ogledov

Sam premagal raka

Julian Malankowska Facebook
8-letni deček je presenetil zdravstveni svet.

Velika Britanija. 8-letni deček Julian Malankowska je zbolel za levkemijo, ko je bil star dve leti. Zdravili so ga s kemoterapijo, v bolnišnici je prebil celo leto. Stanje se mu je nekoliko izboljšalo, a rak se je čez nekaj časa vrnil.

Zdravniki so za potrebe presaditve kostnega mozga testirali njegovega bratca, ki žal ni ustrezal. Kljub temu so našli ustreznega darovalca in pred novim letom leta 2014 opravili poseg. Rak se je leta 2016 spet povrnil.

Dečkova mama se vendarle ni vdala; na spletu je zasledila terapijo s T-celicami, ki pa so jo izvajali le v ZDA. Julian je postal prvi otrok, ki je isto terapijo prestal v Manchestru.

Kemoterapija Rak Zdravje Strokovnjaki o tem, koliko v resnici psiha vpliva na raka

Čeravno se je zdelo, da je terapija uspela, se je rak junija lani spet povrnil. Zdravniki so takrat praktično dvignili roke, dečkovim staršem so povedali, da zanj ne vidijo več pomoči. Z zdravljenjem so prenehali.

30-letna dečkova mama se je nato zatekla k alternativni medicini, začela je s posebno dieto. "Kombinirala sem dieto, dodajala pegasti badelj, alkalno vodo in sveži sadni sok," je za britanski Mirror povedala fantkova mama, ki je prepričana, da je to pomagalo.

Deček si je povsem opomogel, zdaj ima le blago obliko levkemije, ki je ozdravljiva. Trenutno je zopet v bolnišnici v Manchestru, kjer mu bodo ponovno presadili kostni mozeg. Kot še piše Mirror upajo, da bo rak zatem v popolni remisiji.

Rak debelega črevesa Bodite pozorni Zdravje To je drugi najpogostejši vzrok smrti zaradi raka v Sloveniji hrana Francoska raziskava Zdravje Zaradi tovrstne hrane, večje možnosti, da bi zboleli za rakom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.