Zdravje
11244 ogledov

Še naprej zelo slabe številke za Slovenijo

Covid-19 Profimedia
Včeraj je bilo v Sloveniji dodatno potrjenih 105 okužb z novim koronavirusom.

Kot je objavljeno na spletni strani covid-19 sledilnik, je bilo včeraj v Sloveniji potrjenih 105 novih primerov okužb z virusom SARS-CoV-2. Opravljenih testiranj je bilo 3191, delež pozitivnih je bil 3,29-odstotni. Število novih okužb je tako še drugi dan zapored preseglo sto; v četrtek so jih potrdili rekordnih 108.

Trenutno imamo v državi 769 aktivnih primerov obolelih z boleznijo covid-19, od tega je 31 pacientov v bolnišnici, na intenzivni negi jih zdravijo šest. 

Največ dodatnih primerov je bilo včeraj zabeleženih na območju Mestne občine Ljubljana, in sicer 23, v mariborski občini so jih zabeležili 10, v kamniški 5, kranjski 3, ravno toliko v občinah Braslovče in Starše. 

Po tri nove okužbe so potrdili v Rogaški Slatini in Pivki, po dve v Šentjurju, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Murski Soboti, Škofljici, Novi Gorici, Medvodah, Vojniku in na Ptuju.

Po eno novo okužbo so zabeležili še v občinah Hrastnik, Metlika, Celje, Velenje, Koper, Novo Mesto, Domžale, Slovenj Gradec, Litija, Horjul, Postojna, Jesenice, Ravne na Koroškem, Žalec, Trbovlje, Piran, Zagorje ob Savi, Lenart, Brežice, Mengeš, Kočevje, Ivančna Gorica, Puconci, Ormož, Gornja Radona, Polzela, Turnišče, Preddvor, Sodražica, Log - Dragomer, Rače - Fram in Rečica ob Savinji.

Največ novih okužb je bilo v starostni skupini med 45 in 54 let, in sicer 26. Še 21 novih okužb so potrdili v starostni skupini od 25 do 34 let, 16 okužb so potrdili pri starih od 35 do 44 let, 14 okužb pa v starostni skupini od 15 do 24 let. Devet okužb so potrdili pri skupini od 55 do 64 let, osem pa pri starih od pet do 14 let.

Včeraj nihče med okuženimi ni umrl.

Dr. Matjaž Jereb, infektolog Matjaž Jereb Zdravje Predstojnik intenzivne terapije: "Neverjetno, ljudje problem banalizirajo, kot da ga ni" Koronavirus v ZDA Zdravje Lahko nov koronavirus vstopa v osrednje živčevje?

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
 • Avatar stoychi
  stoychi 10:14 13.september 2020.

  ja zelo slabe številke v Sloveniji s testi pri katerih so pozitivne tudi koze, mačke psi im celo sadje in zelenjava. Pač preveč politikantskih prostitutov in presstitutov.

 • Avatar Dantalessa
  Dantalessa 00:18 13.september 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

 • Avatar strauski
  strauski 17:20 12.september 2020.

  okuženost bo obstajala večno ,pa mečete denar stran za teste,nobenemu nič in tudi ne bo.bolniki na raspiratorju so zaradi drugih bolezni ,morda najdejo neko sled pa je kriv covid,znanec imel hudo bolnega starša in so mu ponujali denar da napišejo razlog smrti covid