Zdravje > Sem s teboj
112 ogledov

SAŠA GOLOB, zakonska in družinska terapevtka

Saša Golob Saša Despot
Saša Golob je terapevtka, ki deluje po modelu relacijske družinske terapije. Ima zaključen podiplomski študijski program zakonske in družinske terapije. Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov ter se redno udeležuje supervizije.

Saša Golob | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Objavlja članke, kjer s svojimi izkušnjami in terapevtskim znanjem usmerja posameznike k zavedanju lastne odgovornosti za svoje življenje in jih opogumlja za delo na sebi. Ima izkušnje z vodenjem skupine za mamice z dojenčki.

Opozarja na pomembnost navezanosti in stika staršev oziroma skrbnikov z otrokom v najzgodnejšem, ranljivem obdobju.

Velik pomen pripisuje razreševanju disfunkcionalnih vzorcev, ki se lahko obudijo pri starših ob vstopu novega člana v družino in se prenašajo generacijsko.

Prav tako ima izkušnje s povezovanjem skupine za svojce alkoholikov. Svoje delo usmerja v raziskovanje življenja odraslih otrok alkoholikov ter odpravo posledic, ki so nastale zaradi disfunkcionalne primarne družine. Opozarja na problematiko alkoholizma in drugih zasvojenosti v družini, ki prizadenejo vse družinske člane.

Zavzema se za zmanjševanje posledic stresa pri mladostnikih. V terapevtski proces vključuje učenje samoregulacije močnih čustvenih stanj, ki spremljajo mlade ob sodobnih izzivh družbe. Prizadeva si za zdrave družinske temelje, kjer so lahko starši opora in varna baza, kamor se otroci zatečejo ob težkih življenjskih preizkušnjah.

Ker smo ljudje ravno v odnosu lahko najbolj ranjeni, prav tako obstaja obratna smer, kjer ima odnos zdravilno moč, ki lahko spremeni življenje na bolje.

Saša Golob, zakonska in družinska terapevtka
www.sasagolob.si
info@sasagolob.si

SEM S TEBOJ | Avtor: SEM S TEBOJ SEM S TEBOJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.