Zdravje
38096 ogledov

Skrivnostna bolezen zahtevala novo žrtev

Bolnišnica Profimedia
V Argentini so zabeležili več primerov doslej neznan oblike pljučnice, zaradi katere je nekaj ljudi že umrlo.

V provinci Tucuman v Argentini se je pojavila pljučnica neznanega izvora, poročajo tamkajšnje oblasti. Zdravstveni minister Luis Medina Ruiz je povedal, da so neznano respiratorno bolezen diagnosticirali devetim ljudem, od tega osmim članom osebja tamkajšnje zasebne klinike.

Vsi primeri so povezani s 70-letno bolnico, ki so jo pred časom sprejeli na zdravljenje zaradi težav z mehurjem. Bolnica in dva zdravstvena delavca so za posledicami bolezni umrli.

Dve okuženi osebi se zdravita v bolnišnici, saj potrebujeta mehansko predihavanje. Njuno zdravstveno stanje je po besedah ministra resno.

Prve znake za zdaj še skrivnostne bolezni so zaznali med 18. in 22. avgustom. Zdravstvene oblasti so odredile preventivno izolacijo za območje celotne zdravstvene ustanove.

Simptomi, ki jih opisujejo, so podobni covidu-19, vendar je epidemiološka analiza izključila možnost, da bi šlo za covid-19. Prav tako ne gre za nobeno od različic gripe ali hantavirus. Za zdaj še ni izključena možnost, da gre za posledico toksičnih ali okoljskih vplivov.

Prav tako ni še povsem jasno, kako naj bi se bolezen prenašala. Do zdaj pri bližnjih stikih obolelih niso še zaznali, da bi prišlo do prenosa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar jate
    jate 20:20 02.september 2022.

    kaj zdaj...a spet kak na skrivaj zvarek iz laboratorija spuščajo med ljudi