Zdravje
30054 ogledov

Smrtonosna bakterija prvič v vodi, izdali opozorilo

bakterija Shutterstock
Vest so potrdili v Centru za nadzor nad nalezljivimi boleznimi.

Potencialno smrtonosno vrsto bakterije, ki se je doslej nahajala v posameznih predelih južne Azije, Afrike in Avstralije, so prvič doslej odkrili tudi v vzorcih tal in vode v Združenih državah Amerike. Vest so potrdili v tamkajšnjem Centru za nadzor nad nalezljivimi boleznimi. 

Bakterija Burkholderia pseudomallei povzroča bolezen melioidozo, ki ima v akutnem stadiju zelo visoko stopnjo umrljivosti. V ZDA običajno vsako leto odkrijejo deset primerov bolezni, in sicer pri ljudeh, ki potujejo v tujino. 

Zdaj je omenjeni center objavil, da so bakterijo našli v vzorcih tal in vode vzdolž Mehiškega zaliva do Mississippija ter izdal zdravstveno opozorilo zdravnikom širom države, da pazijo na simptome, poroča NBC News. Za zdaj ni znano, kako dolgo se ta bakterija že nahaja pri njih in kje poleg omenjenenega območja bi se še utgnila nahajati. 

Infekcija lahko poteka brez simptomov ali ostane leta latentna, smrtnost je zelo visoka, kot že omenjeno, pri akutni septični melioidozi. Začetek bolezni lahko do hude oblike poteka zelo hitro ali postopno, z glavobolom, izgubo teže, bolečinami v prsnem košu in visoko vročino, prisotne so tudi bolečine v mišicah. Zdraviti jo je možno z antibiotiki, pri čemer je ključno, da se bolezen odkrije dovolj zgodaj. 

šolski otroci v spremstvu prečkajo cesto V Sloveniji Zdravje Strokovnjak napoveduje grozljive posledice za naše otroke

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:42 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:18 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel ................... >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Boschtjan Zupanchich 16:15 28.julij 2022.

    Ojoj !!! In, kako se prenaša od vode do vode, oziroma, od ljudi do vode, ali kamorkoli že ?