Zdravje
15763 ogledov

Spodbudne vesti od Krisa: "Sedim in igram se brez opornice"

Kris facebook
Zdravniki so z njegovim napredkom zadovoljni.

"Dr. Perry B. Shieh je zelo zadovoljen z mojim napredkom, ker se brez problema igram nekaj časa brez opornice. In tudi lepo sedim v svojem bumbo stolčku brez nje," so Krisovi starši zapisali v novi objavi na Facebooku. 

Kris je na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo Zolgensma. Družina bo po navodilih zdravnikov še nekaj časa morala ostati v ZDA, da bodo zdravniki lahko nadzorovali potek zdravljenja. 

Kris Novo zdravilo Slovenija Novo sporočilo iz ZDA o zdravljenju Krisa

Za novo zdravilo - en odmerek stane 2,3 milijona evrov - je denar zbirala vsa Slovenija. Društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je uspelo zbrati več kot 3,9 milijona evrov. 

Krisova zgodba je ganila številne Slovence, ki so se odločili darovati za njegovo zdravljenje. Malček iz Kopra je trenutno edini otrok v Sloveniji, ki ima najhujšo obliko spinalne mišične atrofije in je mlajši od dveh let.  Spinalna mišična atrofija je redko živčno-mišično obolenje, ki ga ima v Sloveniji približno 35 otrok. Med njimi je tudi dve in pol leta stara Lea, o kateri smo pisali v prispevku Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno. Bolni otroci Zdravje Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Kmodri 22:46 10.december 2019.

    Drugi pa umirajo. Kakšna hiporkizija zaradi enega otročka.

  • maresem 19:03 10.december 2019.

    Pravi borček... le tako naprej.

  • jakec1575 15:20 10.december 2019.

    Bravo dečko.