Zdravje
209 ogledov

Številke čedalje višje, v tednu dni stanje precej slabše

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Po tem, ko je v ponedeljek dnevno število potrjenih primerov prvič od sredine aprila preseglo dva tisoč primerov dnevno, je bilo včeraj potrjenih več kot 1.800 novih primerov.

Po podatkih NIJZ so v torek opravili 629 testov PCR in 5.936 hitrih testov. Potrjenih je bilo 1.845 primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. NIJZ ocenjuje, da je trenutno v državi 16.688 aktivnih primerov. Še 5. julija je NIJZ ocenjeval, da je v državi aktivnih nekaj več kot enajst tisoč primerov.

Štirinajstdnevno število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev trenutno znaša 787, medtem ko je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno pri 1.362.

Ministrstvo za zdravje je objavilo podatke o število hospitaliziranih bolnikov, ki imajo covid-19. Skupno je v bolnišnicah 205 bolnikov, ki imajo covid-19, od tega 15 na oddelkih intenzivne terapije. Zaradi covida se v bolnišnicah zdravi 55 ljudi, osem jih potrebuje intenzivno terapijo. Iz bolnišnic so odpustili devet bolnikov, ki imajo covid-19, ena oseba je umrla.

Zadnji dostopni podatki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano kažejo, da v Sloveniji trenutno prevladuje različica omikrona BA.5. Gre za različico, ki se hitro širi tudi drugje po svetu. Podlinijo je NLZOH pri nas potrdil pri 173 osebah, katerih vzorce so sekvencirali, od tega 85 v zadnji seriji sekvenciranja.

nlzoh različice omikron | Avtor: NLZOH NLZOH

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.