Zdravje
10503 ogledov

Svetovna zdravstvena organizacija podala to resno opozorilo

Novi koronavirus Profimedia
Ni še konec ...

Svetovna zdravstvena organizacija (je danes sporočila, da pandemijo koronavirusa še vedno smatra kot globalno zdravstveno izredno situacijo, kar je najvišja stopnja ogroženosti v njihovi kategorizaciji.

"Pandemija covida-19 še ni pri koncu," je pri tem opozoril zdravnik Didier Houssin in dodal, da se mora svet o širjenju tega virusa še ogromno naučiti.

Kot je znano, trenutno še vedno ni cepiva niti licenciranih zdravil za zdravljenje novega koronavirusa. Včeraj se je sestal mednarodni odbor neodvisnih zdravstvenih strokovnjakov, da bi ocenil trenutno stanje koronavirusa in priporočila WHO. Ocenili so, da so še vedno potrebni izredni ukrepi. Ponovno se bodo sestali čez 90 dni ali, če bo to potrebno, prej.

Zemljevid okužb Slovenija Vse nove okužbe le v treh občinah

Rahljanje ukrepov

Ukrepe proti novemu koronavirusu medtem rahlja že približno polovica evropskih držav, je sporočila Svetovna zdravstvena organizacija. Spričo nepredvidljivosti pa je tako kot italijanski premier Giuseppe Conte pozvala k potrpežljivosti. Medtem ko od marsikod prihajajo spodbudne novice, v Rusiji okužbe naraščajo, okužen je tudi premier Mihail Mišustin.

Delne ali popolne omejitve gibanja je zaradi novega koronavirusa uvedlo 44 držav v Evropi, pri čemer jih je 21 določene ukrepe že opustilo. Še 11 jih to namerava storiti v prihodnjih dneh, navaja urad WHO za Evropo.

Evropska komisija medtem pripravlja spletni donatorski maraton za financiranje cepiva. V začetni fazi želijo zbrati 7,5 milijarde evrov. Cilj je zagotoviti cenovno dostopno cepivo po vsem svetu.

Aleš Hojs Slovenija Hojs: V te občine ne hodite, sicer bo treba odlok spet zaostriti

dezurni@zurnal4.si

Komentarjev 5
  • supreme 10:05 02.maj 2020.

    Kdo se sploh resno jemlje tole banana organizacijo???🤦🏻‍♂️

  • joze95 06:08 02.maj 2020.

    Prav zaradi prepričanosti, da pri nas ne bi bilo treba uvesti Janševe diktature, saj je tako svetovala WHO, je potrebno sedaj spoštovati WHO. Kaj bodo sedaj naši kolesarji naredili: ali bodo demonstrirali za podaljšanje ukrepov, kot želi WHO, ali se ...prikaži veče bodo vozakarili samo zaradi tega ker je treba spet delati. Ubogi revolucionarji, spet nas bodo pahnili v Korčetovo teroristično izplakovalnico Irancev.

  • popokatopetl 22:55 01.maj 2020.

    Lohk bi še končno dali opozorilo, da bodo nespametni ukrepi pobili še več ljudi kot C19.

Sorodne novice