Zdravje
7373 ogledov

Takšen predlog podali cepljenim z Janssnom

Cepljenje, covid-19 Epa
Na ta način naj bi jim povešali zaščito proti covidu-19.

Norveška je danes sporočila, da bo osebam, ki so prejele odmerek cepiva Janssen, predlagala cepljenje z dodatnim odmerkom cepiva proizvajalca Pfizer, poroča francoska tiskovna agencija AFP. S tem naj bi povečali zaščito teh oseb proti covidu-19.

Norveški minister za zdravje Bent Hoie je v izjavi za medije pojasnil, da naj bi bilo vektorsko cepivo Janssen manj učinkovito pri zaščiti pred okužbo in resnejšim potekom bolezni kot pa cepivo na osnovi mRNA.

S cepivom Janssen, pri katerem je potreben le en odmerek, je sicer cepljena le peščica Norvežanov. Oblasti so namreč po pojavu redkih, vendar resnih stranskih učinkov pri nekaterih posameznikih hitro ustavile uporabo omenjenega cepiva. Skupaj naj bi bilo z njim cepljenih okoli 4000 Norvežanov.

Norveške oblasti so danes prav tako odobrile uporabo tretjega odmerka cepiva Pfizer pri osebah, starejših od 65 let. Ta naj bi povečal zaščito posameznika pred resnejšim potekom bolezni in novimi različicami virusa ter podaljšal njegovo odpornost.

Na Norveškem je sicer en odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo skoraj 91 odstotkov odraslih državljanov, z dvema odmerkoma pa je cepljenih 85,2 odstotka odrasle populacije.

Janez Poklukar Covid-19 Zdravje Poklukar: "Ni bolan eden od nas, bolna je družba" Cepljenje Svet Ker so zavračali cepljenje, so jih odpustili

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 10:38 06.oktober 2021.

    naši vladniki so rekli : za zdravje gre,!! cepite se z Jansenom. sicer ni bogve kaj, zato pa vas nagradimo z takojšnjim potrdilom da se greste lahko zadet v prvo oštarijo po cepljenju, da ne rečem z morfijem (prosto po ...prikaži več koordinatju Kacinu ) al pa z posteljo na urgentnem oddelku nevrološke klinike. na mladih svet stoji, mladi pa.. se tresejo ker ne morejo na kafe..

  • Avatar pantani
    pantani 07:49 06.oktober 2021.

    Saj ni res,pa je. Zgodba,ki se nikoli ne bo končala!!!

  • Boschtjan Zupanchich 05:54 06.oktober 2021.

    Joj, kako naivni so tudi bivši Vikingi postali, ... so degradirali sedaj še nižje kot pa ostanki od nekoč mogočnih osvajalcev. Šele čez nekaj časa pa se bo pokazala vsa beda od vseh teh "cepljenj" z temi škodljivimi strupi.