Zdravje
4605 ogledov

Telefon na NIJZ zvoni ves čas, samo včeraj odgovorili na 200 klicev

ženska računalnik telefon
Ljudje največ sprašujejo glede potovanj in zaščitnih sredstev.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje objavljajo in dnevno obnavljajo ključne informacije v zvezi s širjenjem novega koronavirusa, v primeru nejasnosti pa se lahko prebivalci in prebivalke obrnejo tudi na epidemiologa NIJZ na telefonski številki 031 646 617 oz. pošljejo vprašanja na elektronski naslov info@nijz.si

"Telefonska številka je zelo obremenjena," razlaga Samo Belavič Pučnik, odgovoren za stike z javnostmi pri NIJZ. "Na vprašanja odgovarjamo ves čas. Predvsem opažamo porast števila klicev v zadnjih dneh. Samo včeraj, 25. februarja smo odgovorili na skoraj 200 klicev."

Če kašelj spremljajo bolečine v prsih, bodite pozorni. Morda je vzrok resnejša b Zdravje Okužen sem s koronavirusom. Kaj naj naredim?

Pojasnjuje, da ljudje iščejo tako splošne kot specifične informacije. "Večina vprašanj se nanaša na potovanja (kako ravnati po vrnitvi iz določenega območja, ali se odpraviti na potovanje ipd.) in zaščitna sredstva (katera, ali so učinkovita, kje jih dobiti)," razlaga Belavič Pučnik. "Svetujemo, da najprej preverijo odgovore na pogosta vprašanja in v kolikor ne najdejo odgovora na svoje vprašanje med odgovori na pogosta vprašanja, lahko pošljejo svoje vprašanje na navedeni elektronski naslov ali se obrnejo na epidemiologa NIJZ."

Koronavirus v Italiji Zdravje Vse, kar moramo vedeti o koronavirusu

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Na NIJZ sicer vse ključne informacije o koronaviruso objavljajo na naslednji povezavi, redno spremljajo tudi situacijo in posodabljajo zadnje informacije na naslednji povezavi

V Sloveniji so sicer doslej opravili 59 testov na novi koronavirus. "Do 12. ure v Sloveniji nimamo potrjene okužbe s koronavirusom," je vlada sporočila preko Twitterja.

Koronavirus Kaj je res in kaj ne? Zdravje Preverite: Miti in resnice o koronavirusu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:48 27.februar 2020.

    NIJZ čaka navodila ministrstva ? Kakšno je potem njihovo poslanstvo ?

Sorodne novice