Zdravje
5330 ogledov

Decembra je mislil, da je imel gripo, a je prebolel covid-19

Covid-19 Profimedia
Testi potrdili, da je bil koronavirus v Franciji prisoten že decembra.

Pacient, pri katerem so 27. decembra diagnosticiri pljučnico, je dejansko imel koronavirus. 

Dr. Yves Cohen je za francoske medije povedal, da so bris, ki so ga takrat odvzeli, ponovno testirali na covid-19 in bil je pozitiven. 

Koronavirus v Franciji Koronavirus Svet Virusna bomba: "S prstom so kazali name, da sem prinesla okužbo"

Oboleli moški v 50-ih letih, ki je sicer popolnoma okreval, ne ve, kje bi se lahko okužil z virusom sars-cov-2, saj ni bil na nobenem od okuženih področij. 

Virus je bil prisoten cel mesec prej

Novica pomeni, da je virus v Francijo prišel cel mesec prej, kot so mislili do sedaj. Do danes je veljalo, da je imela Francija prvi potrjen primer koronavirusa 24. januarja. Najprej so okužbo z novim koronavirusom zabeležili pri osebah, ki so se vrnile iz kitajskega Wuhana, kjer so najprej poročali o epidemiji.

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Dr. Cohen je dejal, da je nedavno pregledal dokumentacio pacientov, ki jih je zdravil zadnjih mesecih in so imeli gripi podobne simptome. Ponovno je dal testirati brise 14 pacientov. Izmed 14 ponovnih testiranj je bil eden pozitiven na covid-19.

Teste so opravili dvakrat

Da bi se prepričali, da ni prišlo do napake, so testiranje vseh 14 brisov ponovili dvakrat. Pri omenjenem pacientu je bil test dvakrat pozitiven. 

Celotno poročilo bodo objavili v mednarodni reviji International Journal of Antimicrobial Agents. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.