Zdravje
14078 ogledov

To cepljenim z AstraZeneco sporočajo v ZD Ljubljana

Cepivo AstraZeneca Profimedia
Obvestilo za osebe, ki so prejele prvi odmerek cepiva AstraZeneca.

"Glede na priporočila NIJZ z dne 18. marca ter v skladu s SmPC1 cepiva AstraZeneca (Vaxzevria) se lahko cepljenje z drugim odmerkom Vaxzevria opravi 4-12 tednov po prvem odmerku," so sporočili z ZD Ljubljana. "Vse osebe, ki so bile cepljene s prvim odmerkom cepiva AstraZeneca (Vaxzevria) obveščamo, da bodo na cepljenje z drugim odmerkom vabljene predvidoma 6-8 tednov po cepljenju s prvim odmerkom."

Cepivo AstraZeneca Krvni strdki Zdravje EMA izdala nova priporočila glede cepljenja z AstraZeneco

Vabila bodo prejele preko SMS sporočila ali klica na stacionarni telefon neposredno s strani cepilnega centra ZD Ljubljana.

Svetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ, ki jo vodi Bojana Beović je potrdila, da se cepljenje z drugim odmerkom lahko začne pred 12 tedni, v primeru, da bodo količine proizvajalca AstraZeneca zadostne.

Covid-19, cepivo, AstraZeneca Slovenija Drugi odmerek AstraZenece prej kot čez 12 tednov?

Agencija za zdravila predvideva cepljenje z AstraZeneco štiri do 12 tednov po prvem odmerku. "Vseeno bomo priporočali kasnejše cepljenje, ker je bolj učinkovito," je ob napovedi skrajšanja vmesnega časa povedala Beovićeva. 

cepljenje | Avtor: Saša Despot nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 Jelko Kacin je obiskal cepilno mesto v Ljubljani Saša Despot

Vodja organizacije in koordinacije cepilnega centra Zdravstvenega doma Ljubljana Simona Repar Bornšek je včeraj na tiskovni konferenci povedala, da strah pred cepivom AstraZeneca pri osebah, ki so zavrnile cepljenje s tem cepivom, ni tako zelo močan, kot je po njihovih izkušnjah bolj pomembno to, da se ljudje želijo čimprej cepiti z dvema odmerkoma, da bodo zaščiteni in bodo lahko šli na dopust.

cepljenje Zdravje Kakšni strdki, to je glavni problem z Astrazeneco

"Pri mlajših je bil osip 50-odstoten, ker je treba čakati na drugi odmerek bvistveno dlje," je povedala. Da je to velik problem, smo opozorili že pred časom. Večina držav namreč cepljenje kot zaščito prizna 14 dni po drugem odmerku, ki je bil pri cepivu AstraZeneca šele 12 tednov po prvem. Nekateri znaki kažejo, da se bodo zahteve držav spremenile. 

Cepljenje Zdravje Z drugim odmerkom Astrazenece nima smisla hiteti

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 2
  • Thomas_Velazquez 15:49 26.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Thomas_Velazquez 15:48 26.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦