Zdravje
924 ogledov

To so razlogi za neprijetno napetost in razdraženost lasišča

Moški Profimedias
So vam srbečica, neprijetna napetost in razdraženost lasišča kaj znani? Ta nov Dercosov šampon je rešitev za vaše težave.

Ste vedeli, da ima kar 28 odstotkov* ljudi občutljivo lasišče in različne simptome kot so srbečica, neprijetna napetost, razdraženost in rdečica?

Ker se omenjeni simptomi ne zdijo huda zdravstvena težava, mnogi te občutke ignorirajo in jih potisnijo na stran. Žal pa se lahko blaga nadloga razvije v morečo težavo. Že s samim praskanjem lasišča lahko povzročimo vnetja in seboroični dermatitis, kar lahko vodi do hudih problemov.

Zato je ključno, da hitro prepoznate težavo in jo rešujete še isti trenutek. Zdaj si lahko na preprost in učinkovit način pomagate z novim Dercosovim šamponom za občutljivo lasišče, ki že po prvi uporabi pomirja neugodje lasišča tudi do 48 ur**.

Ne moremo se vsem izogniti

Razlogov za občutljivo lasišče je veliko, žal pa se vsem ne moremo izogniti, saj gre tako za biološke mehanizme kot zunanje dejavnike.

Biološki mehanizmi, ki povzročajo neprijetne občutke in občutljivo lasišče  so denimo hiperaktivnost živčnih vlaken, poškodovana zaščitna bariera naše kože in peroksidacija skvalena. Pod vplivom številnih zunanjih dejavnikov se pojavijo težave z lasiščem kot sta na primer skelenje in vnetje lasišča.   

Želimo biti lepi

Tako ženske kot moški želimo biti lepi in v imenu lepote včasih počnemo stvari, ki škodijo našemu zdravju. Ker so lasje eden pomembnih dejavnikov pri zunanji lepoti je veliko našega “lepotičenja” usmerjenjega v lase, kar ni vedno dobro.

Zategovanje lasišča z intenzivnim krtačenjem las, pogosto sušenje in zategovanje z elastikami vodi namreč v neravnovesje lasišča in moti naravno celično obnavljanje. Ker je proces luščenja neuravnovešen, se pojavijo spremembe na zaščitni barieri kože, kar vodi v občutek pekoče bolečine in skelenja.

Poleg uporabe izjemno pomirjujočega Dercosovega šampona poskusite spremeniti slabe navade. Razčesujte se nežno in le toliko, da lase razvozlate in uredite. Pomembna je kvaliteta in ne kvantiteta, saj s pogostim česanjem lahko povzročite tudi več polomljenih las. Razčesujte tako, da najprej razčesete konice in se postopoma bližate korenu, saj lahko v nasprotnem primeru izpulite veliko zdravih las.  Elastikam se izognite v velikem ovinku, prav v poletnih mesecih se lahko izognete tudi sušenju las s sušilnikom.

Nevaren toplotni stres

Spremembe zaščitne bariere in dehidracijo lasišča povzroči tudi vnetje, ki nastane zaradi tako imenovanega toplotnega stresa. Tega povzročijo sušenje las s sušilnikom, likalnik za lase in prevroča voda med umivanjem las. Reakcija ni vidna le na lasišču, ki skeli, srbi in peče, pač pa tudi na laseh, ki so suhi in brez leska.

Tudi v tem primeru vam bo pomagal novi dercosov šampon za občutljivo lasišče, dodatno pa si lahko pomagate s pitjem zadostnih količin tekočine, z vlaženjem prostorov, izogibajte se visokim temperaturam tako pri sušenju las kot pri umivanju.

Vsi dobro vemo, da je za naše lasišče škodljivo tudi agresivno barvanje las in uporaba neprimernih preparatov,  ki povzročajo alkalne reakcije na lasišču. Agresivni kemijski učinki na lasišču so vzrok za porušenje ravnovesja lipidov v poroženeli plasti, ki ščiti lase pred izsušitvijo in škodljivimi dejavniki iz okolja. Zato je denimo na mastnem lasišču izrazitejše ščemenje, na suhem lasišču pa pride do pekoče bolečine, skelenja in srbečice.

Olajšal vam bo življenje 

Dercos želi s svojim novim šamponom za občutljivo lasišče olajšati življenje mnogim, ki se srečujejo s to nadlogo. Poleg tega  da pomirja lasišče, ga naredi tudi odpornejšega proti stresnim faktorjem in tako poskrbi za dolgotrajnejše ugodje.

Nov Dercosov šampon za občutljivo lasišče deluje na tri glavne simptome občutljivega lasišča: na srbečico, občutek neugodja in zategovanje. Pripomore tudi k sijočim, mehkim in lepim lasem, neprijeten občutek občutljivega lasišča pa izgine že po enem pranju, ta pa traja 48 ur po umivanju las.

Novi dercosovi šamponi so že v prodaji v pooblaščenih lekarnah, zanj pa se lahko potegujete tudi v našem nagradnem natečaju TUKAJ.

*% ljudi, ki menijo, da imajo občutljivo lasišče

**Test redne uporabe v Italiji