Zdravje
6455 ogledov

To so viri novih okužb pri nas

Koronavirus - UKC Ljubljana UKCLJ
V primeru novih okužb v Sloveniji gre za lokalne okužbe.

V Sloveniji je bilo v torek opravljenih 1112 testov na okužbo z novim koronavirusom. Okužbo so potrdili pri 19 osebah, pri čemer gre za primere, ki so razpršeni po vsej državi, pravi epidemiologinja Marta Grgič Vitek iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Primeri so bili potrjeni v vseh regijah, razen na Goriškem. "Gre za primere iz posameznih občin, le v Hrastniku in Velenju je bilo potrjenih nekaj več okužb," je dodala. 

"Imeli smo 11 lokalnih okužb, v enem primeru je vir neznan, ena diagnoza je bila potrjena v tujini. V enem primeru gre za primer, povezan z uvoženim primerom, pet primerov je še v epidemiološki preiskavi," je še pojasnila o zadnjih primerih. V primeru okužbe, ki je bila potrjena v tujini, gre za slovenskega državljana, ki so ga na covid-19 testirali v Italiji. 

koronavirus COVID-19 test Slovenija Tukaj so zabeležili najvišji skok okužb

V primeru okužb v Hrastniku gre za primere, ki so povezani z že obstoječim skupkom. Enako velja za dva primera iz Velenja, za preostale tri primere iz Velenja je epidemiološka preiskava še v teku. Do zdaj je bilo odrejenih okoli 50 karantenskih odločb. 

Glede na trenutno situacijo je videti, da se razmere trenutno umirjajo. Nihanja števila okužb so pričakovana. Marta Grgič Vitek je izpostavila, da je v primeru, da se pri enem družinskem članu opravi testiranje, priporočljivo, da so tudi preostali člani družine previdni, in če je mogoče, ostanejo v samoizolaciji. 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Spet slabši podatki glede okužb pri nas

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.