Zdravje
19946 ogledov

To vam sporoča edina Slovenka, ki je imela Sars

Ženska gleda skozi okno Profimedia
"Leta 2003, po vrnitvi iz Vietnama, sem bila edini primer v Sloveniji z domnevnim SARS-om. Ravno v teh dneh, v začetku marca, sem se tedaj vrnila domov iz izolacije na infekcijski kliniki," svojo objavo na Facebooku začenja M. B.

"Moje preživetje je bilo ocenjeno z minimalno možnostjo in za pljučnicami zbolevam vsakoletno, zato vem in razumem, kaj ta trenutek preživljajo tisti, ki se vsled koronavirusa po svetu borijo za življenje. Upajo, da telo prenese, zdrži. Bojijo se zadušitve med spanjem. Dihajo," je zapisala.

"Doslej sem s prezirom in brez odziva spremljala omalovaževalne in cinične "strokovne" komentarje o manjšem prehladu, gripici itd. VSE POZIVAM K ODGOVORNEMU RAVNANJU IN DOSLEDNEMU UPOŠTEVANJU NAVODIL PRISTOJNIH! Če ste že prepričani o svoji superiornosti nad virusi, sprejemajte odločitve vsaj v človeški solidarnosti z ostarelimi in tistimi, ki živimo s pljučnimi boleznimi, oslabljenim imunskim sistemom in drugimi diagnozami, z nami, katerih zdravje in življenje je tudi zaradi vaše lahkomiselnosti lahko v tem času potencialno resno ogroženo. Prosim, delite," je zapisala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice